Search
Close this search box.

JUČER U tuči između više osoba dvojica muškaraca su ozlijeđeni!

U dnevnom izvješću policije pozornost privlači informacija o tuči između više osoba.

Tjelesno se sukobilo više osoba, 20-godišnjak pucao iz plinskog pištolja
U nedjelju 6. ožujka 2022. oko 3.10 sati kod ribnjaka u Trenkovu, verbalno se i tjelesno sukobilo više osoba prilikom čega su lakše ozlijeđeni 22-godišnjak i 28-godišnjak koji su bili pod utjecajem alkohola, nakon čega je 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,22 promila pucao iz plinskog pištolja te se sa 22-godišnjakom i 28-godišnjakom udaljio u osobnom automobilu prema mjestu Biškupci gdje su ih zaustavili policijski službenici. U vozilu je pronađen plinski pištolj, dok je 22-godišnjak prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Sva trojica su uhićena, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 20-godišnjak počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Požar na kući
U nedjelju 6. ožujka 2022. oko 11.25 sati u mjestu Vidovci u Orljavskoj ulici, uslijed pregrijavanja ruba zidanog dimnjaka došlo je do požara na drvenoj građi krovišta kuće u vlasništvu 48-godišnjaka. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 2.000,00 kuna.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 87 prekršaja, od čega ističemo tri korištenja mobitela tijekom vožnje, po četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 5. ožujka 2022. oko 16.10 sati u Požegi u Osječko ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 16-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka. Budući da je 16-godišnjak upravljao vozilom nakon izvršnosti rješenja (recidivist), a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom počinio je prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. Također mu je privremeno oduzeto vozilo, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog.

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi