Najčitanije

 • Fotogalerije

  JUČER U VOJARNI 123. BRIGADE Obljetnica ustrojavanja Središta za obuku i doktrinu logistike Požega

  Središte za obuku i doktrinu logistike Požega obilježilo je svoju 17. obljetnicu ustrojavanja, a svečanosti obilježavanja u Vojarni 123. brigade HV Požega uz zapovjednika SzOiDL-a Požega Milu Valentića, prisustvovali su i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednici postrojbi koji djeluju u Vojarni 123. brigade HV Požega, voditelji Odsjeka Središta, načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, te zamjenik županice Ferdinand Troha.

  Prva obuka vojnika u Vojarni 123. brigade HV Požega počela se provoditi u svibnju 1992. godine kada je ustrojen Centar za obuku i odgoj vojnika Požega. U preustrojima je više puta mijenjao ime, ali uvijek je imao istu zadaću – obuku ročnika pješačke specijalnosti. Središte za obuku i doktrinu logistike s misijom osposobljavanja pripadnika oružanih snaga za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcijama na području logistike te razvoju doktrina logističkih službi i naučenih lekcija ustrojeno je 2005. godine stavljanjem služenja redovnog vojnog roka u mirovanje i spajanjem triju postrojbi: Središta za obuku pješaštva Požega, Središta za obuku prometnih specijalnosti i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb.

  Ovom prigodom, zapovjednik SzOiDL-a Požega Mile Valentić istaknuo je kako je Središte za obuku i doktrinu logistike Požega ustrojeno 08. listopada 2005. godine s ciljem obučavanja svih logističkih službi Oružanih snaga RH te po potrebi i pojedinih pripadnika stranih zemalja.
  „Imamo pet službi, a radi se o graditeljskoj, tehničkoj, prometnoj, intendantskoj te zdravstvenoj službi. Ova vojarna koncipirana je tako da se u njoj nalaze dočasnička škola, bojna za temeljnu vojnu obuku gdje se obučavaju dragovoljni ročnici te naše Središte za obuku i doktrinu logistike. Zahvaljujem se svim vrijednim pripadnicama i pripadnicima, službenicima i namještenicima ovog središta jer je ono opstalo upravo radi njih.“ – istaknuo je zapovjednik Valentić.
  Svima prisutnima prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Požege Željko Glavić te zamjenik županice Ferdinand Troha koji su ovom prigodom čestitali na 17. obljetnici ustrojavanja Središta.
  Uvođenjem nove borbene i neborbene tehnike u Oružanim snagama RH Središte je steklo sposobnost osposobljavanja pripadnika za njezinu uporabu i održavanje te obučava i školuje logističko osoblje (državne službenike i namještenike, vojnike, dočasnike i časnike) svih službi borbene potpore u skladu s interesima i zahtjevima postrojbi Oružanih snaga RH i partnerskih zemalja.

  Izvor: pszupanija.hr

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije