Najčitanije

 • Fotogalerije

  JUDO KLUB „SLAVONAC” Na natjecanju u Rumunjskoj osvojili tri zlatne, srebrnu i dvije brončane medalje!

  Dana 18.11. ekipe iz judo klubova Slavonac i Judokan, te judo kluba Lotus iz Zagreba, su krenule putem Rumunjske, točnije u grad Drobetu-Turnu Severin gdje se 19.11. održavao međunarodni judo turnir. Ove godine to je natjecanje okupilo 450 natjecatelja iz 10 država a naše borkinje i borci su pokazali kako su spremni konkurirati protivnicima i izvan granica Republike Hrvatske.
  Prvi na borilišta izlaze članovi judo kluba Slavonac u uzrastu do 12 godina i ostvaruju odlične rezultate. Iva Čančar opet pokazuje svoju spremnost i nakon odlično odrađene tri borbe penje se na najviše postolje i klubu donosi zlato. Nakon nje na borilište izlazi Ivano Bošnjak, odrađuje odlično borbe, te s jednim upisanim porazom osvaja brončanu medalju. Četiri borbe, iz kojih izlazi kao pobjednica, su bile dovoljne Ivoni Švajda da i ona osvoji zlatnu medalju. Ella Lukas u jakoj konkurenciji od 10 djevojčica upisuje tri pobjede i jedan poraz i osvaja brončanu medalju.
  Manjak sreće na borilištu je imao Rafael Ćosić koji svojim radom i zalaganjem kroz treninge pokazuje kako njegovo vrijeme tek dolazi. U uzrastu do 14 godina natjecala se Lana Knaus i nakon 3 odlično odrađene borbe i 3 pobjede osvaja zlatnu medalju. Posljednja na borilište izlazi Tena Trtanj, koju ni cjelodnevno čekanje nije demotiviralo, odrađuje na visokom nivou svoje borbe, te porazom u finalu osvaja srebrnu medalju.
  Ispred judo kluba Judokan borile su se sestre Veronika i Viktorija Shudiehova, obje izvrsne borkinje. Nakon odlično odrađenih borbi i samo s jednim porazom Viktorija osvaja brončanu medalju, dok Veronika zauzima odlično peto mjesto. Veliko hvala trenerima Irenki i Danetu Milobara koji su inicirali odlazak i ujedinjenje mladih snaga iz Zagreba, Požege i Čaglina, a onda i trenerima Robertu Garcu i Kristini Hodulak koji su tu inicijativu prihvatili, te gospodinu Ćosiću koji je odvojio svoje vrijeme i bio podrška djeci. Ovo za djecu nije bio samo višesatni put, već jačanje poznanstava koja su prije ostvarena, stjecanje novih jer van borilišta više nema protivnika i tu kreću prijateljstva. Nova poznanstva su stekli i treneri i samo je pitanje kada i gdje će svoje borce povesti na temelju njih. Ekipa Judokana je u popodnevnim satima napustila Rumunjsku jer ih 20.11. već čeka turnir u Gradišci u susjednoj BIH, dok su Slavonci i Lotusovci iskoristili večernje sate nakon borbi za upoznavanje grada u kojemu su gostovali.

  Izvor: S.Švajda

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije