Search
Close this search box.

JUDO KLUB „SLAVONAC” S državnog prvenstva za natjecatelje do 14 godina vratili se s tri medalje!


Subota je za judaše JK Slavonac i njihove obitelji bila rezervirana za judo na malim ekranima, točnije praćenje Prvenstva Hrvatske za uzrast do 14 godina u Dubrovniku na koje je otputovalo pet judaša, Iva Čančar, Nemanja Đukić, Rafael Ćosić, Ivano Bošnjak i Ivona Švajda. Svi su oni vlasnici velikog broja medalja s turnira, ali Prvenstvo Hrvatske je jedanput godišnje što stvara dodatno opterećenje prije svakog izlaska na borilište. Ovo prvenstvo zbog ozljede na borilište nije izašla Ella Lukas, što ju nije spriječilo da svojim prijateljima da podršku iz prvih redova zajedno sa svojom obitelji.
Svih pet judaša intenzivno se pripremalo kroz posljednja 3 mjeseca, te ih nisu obeshrabrile ni viroze koje su ih zahvatile u posljednjim danima pred prvenstvo. Svoje borbe odradili su odlično. Iva, Nemanja i Rafael su „ulazno“ godište u ovom uzrastu i pravo natjecanja u njemu imaju i sljedeće godine. Bez obzira na navedeno, Iva upisuje 3 pobjede i 1 poraz i na ovom velikom natjecanju osvaja brončanu medalju. Rafael odlično započinje natjecanje pobjedom, te na kraju završava na petom mjestu s ostvarene 3 pobjede i 2 poraza, korak do brončane medalje. Bez obzira na poraz u borbi, Nemanji je ovo bilo jedno veliko iskustvo i sigurno će sljedeće godine doći i zasluženi rezultat. Posljednji na borilišta izlaze Ivano i Ivona kao iskusniji borci ove peteročlane ekipe i oboje su se borili u najbrojnijim kategorijama ovog natjecanja. Ivano odrađuje odlične 3 borbe za redom, ali u polufinalu nakon duge i neizvjesne borbe izlazi s porazom. U posljednjoj borbi, uvjerljivim i sigurnim nastupom, pobjeđuje i osvaja brončanu medalju. Ivoni je ovo drugi nastup na Prvenstvu RH, ali nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta postavlja si za cilj stati na najviše postolje. U borbe ulazi sigurna i smirena, odrađuje odlično sve četiri borbe i osvaja zlatnu medalju. Nakon tri dana avanture, koliko je ova morala trajati zbog duljine puta, judaši su sretno doputovali kući gdje su ih na organiziranom dočeku čekali prijatelji iz kluba, roditelji i članovi obitelji, svi sretni i zadovoljni ostvarenim rezultatom.
Svima okupljenima trener se obratio prigodnim riječima – „Imam potrebu još jednom se zahvaliti svima vama. Od vozača Maria i Vjeke koji su nas vozili na državno, obitelji Lukas koja nam je bila velika podrška u Dubrovniku, svim roditeljima koji su sudjelovali u organizaciji dočeka te svima onima koji su došli na doček. Napravili smo ogromnu stvar, osvojiti državnu medalju je veliki uspjeh i nagrada za sav trud,znoj i odricanje koje je neophodno za ovakav uspjeh. Ponosan sam na sve vas a posebno na svoje judaše koji su marljivo radili,skidali kile, mnoštvo odricanja samo sa jednim ciljem a to je osvajanje državne medalje. Siguran sam da je ovo samo jedna u nizu ovakvih fešta i da će se na popis osvajača državnih medalja upisati još naših judaša a do tada nastavljamo ono bez čega nema uspjeha a to je trud, rad i upornost na strunjačama.“
Zahvale idu i načelnicima, gospodinu Daliboru Bardaču i Tomislavu Trtnju, koji podržavaju rad našeg kluba i omogućuju nam sudjelovanje na ovako velikim natjecanjima, pa makar oni bili i stotinama kilometara daleko.
Izvor: S.Švajda

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu