KAPTOL Uz pomoć donacije Hrvatske lutrije uređeno vježbalište na otvorenom


Pod obroncima planine Papuk, u slavonskoj općini Kaptol otvoren je park za vježbanje na otvorenom. Ovo je treći park kojega je Hrvatska Lutrija otvorila povodom jubilarnog pedesetog rođendana.
Na adresi Vetovačka 4/B, Kaptol, otvoreno je vježbalište gdje će građani moći slobodno koristiti različite sprave i uživati u svježem zraku. Otvorenju parka prisustvovali su načelnik općine Kaptol gospodin Mile Pavičić i direktor Regije Istok Hrvatske Lutrije gospodin Mlinarević koji je pritom izjavio: „Hrvatska Lutrija posebnu pozornost usmjerava prema javnom interesu i pozitivnom utjecaju na društvo. Vjerujemo kako smo kroz ovaj natječaj donijeli veselje i u manje sredine Lijepe naše.“
U skladu s tradicijom društveno odgovornog poslovanja, Hrvatska Lutrija organizirala je niz aktivnosti koje su usmjerene na poticanje zdravih navika, očuvanje okoliša i kulturne baštine te drugih društveno korisnih projekata.
Stoga je proveden i natječaj za financiranje parkova za vježbanje na otvorenom u kojemu su slučajnim odabirom izabrani po jedan grad ili općina iz svake županije. Svaka lokalna samouprava financirana je s 12.000 eura te je slobodno birala dizajn parka uz uvjet da barem jedna od sprava bude prilagođena osobama s invaliditetom. Parkovi za vježbanje na otvorenom pružaju cijeloj zajednici priliku za rekreaciju i druženje, a njihovim otvaranjem diljem zemlje Hrvatska Lutrija aktivno doprinosi svojem cilju – da kroz razvoj lokalnih samouprava i poticanjem zdravih navika stvara sretniju i razigraniju Hrvatsku.
Izvor: Hrvatska lutrija

Vezano
Vezano
krispan-nasl
Izrada ukrasa za krispane!

Bećarski šor u Pleternici je spreman za adventska zbivanja i preostalo je još samo okititi krispane. Stoga je Muzej bećarca…