KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA POŽEGA Održana škola plivanja za učenike produženoga boravka

Kao još jednu prednost produženoga boravak, Katolička osnovna škola u Požegi za svoje boravkaše organizira Malu školu plivanja. Ovo im je tradicionalna četvrta Mala škola plivanja za učenike prvih i drugih razreda na Gradskim bazenima Požega.


Djeca nakon nastave i ručka, u pratnji svojih učiteljica i učitelja, Marine Dimovski, Barbare Drežnjak, Marijane Đuričić i Željka Ćolića, pješice odlaze na bazen. Školu plivanja provode dva trenera koji imaju višegodišnje iskustvo provođenja škole plivanja i rada s djecom u bazenu.


Dokazano je kako plivanje pozitivno utječe na psihofizički, ali i socijalni razvoj djeteta jer, kao i drugi sportovi, podrazumijeva socijalni kontakt i druženje, a uz to, razvija bazičnu motoriku i pridonosi razvoju kognitivnih sposobnosti.


Plivanjem se ravnomjerno jačaju svi mišići tijela, kosti postaju čvršće i pluća se bolje razvijaju, što je posebno važno u periodima intezivnog rasta djece.


Cilj programa Katoličke osnovne škole u Požegi je da se djetetu postepeno i na njima prilagođen način, pruži doživljaj uspjeha i sigurnost u vodi, potreban kako bi uspješno naučili plivati i stekli doživotno pozitivan odnos prema vodi.
Učenici uživaju u zajedništvu i bezbrižnijim zadnjim nastavim danima.


Izvor: Katolička osnovna škola

Vezano
Vezano