Search
Close this search box.

KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI Pozdrav prvašićima: Petnaesta generacijo, dobro nam došla!

Jučer je počela nova nastavna godina. Taj je dan poseban za našu Školu jer je o njezinoj 15. obljetnici u svoje školske klupe po prvi puta sjelo 32 đaka prvaka – učenika 15 generacije naše Škole. Njih je na ulazu u dvorište Škole, zajedno s učiteljicama, srdačno dočekao i pozdravio ravnatelj prof. Frano Barišić, nakon čega je upriličen i svečani program. Na programu je bio prisutan i osnivač Škole, požeški biskup dr. Antun Škvorčević u čijoj je pratnji bio i predstojnik državnog Ureda HBK za katoličke škole preč. Ivica Žuljević.
Program je započeo prigodnom pjesmom školskog zbora pod ravnanjem prof. Valentine Ivić, a nastavljen je s nekoliko prigodnih igrokaza i recitacija koje su izveli učenici drugih razreda koje su pripremile njihove učiteljice Zrinka Bešlić i Monika Zaočević.
Zatim se prisutnima obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić koji je pozdravio sve prisutne, napose biskupa, roditelje i učenike.
Nakon ravnatelja prisutnima se obratio otac biskup Antun koji je istaknuo najmlađima da oni od danas nisu samo prvašići, nego, ono puno važnije, i učenici. Osim što su učenici, također su svi i braća i sestre po Kristu. Biskup je istaknuo da u ovoj školi učiteljice, ravnatelj i ostali djelatnici imaju zadatak unositi svjetlo u učenička srca, bilo toplim osmijehom ili lijepom riječju. Naglasio je još jednu posebnost katoličke škole, a ta je da je učenike u ovoj školi, uz ravnatelja i učiteljice, dočekao i Isus. Na koncu je biskup Škvorčević uputio riječi zahvale i roditeljima, naglasivši da su svi sada dio jedne velike obitelji te je na koncu na sve prisutne i na početak nove školske godine zazvao Božji blagoslov.
Po završetku programa roditeljima i djeci predstavile su se njihove učiteljice Martina Čerti i Lucija Perković te učiteljice produženoga boravka Barbara Drežnjak i Marina Dimovski. Učiteljice su prozvale svoje učenike te ih povele u njihove učionice. Na koncu je pedagoginja Draženka Rotim uputila roditeljima nekoliko važnih informacija i obavijesti.
Neka nam je svima blagoslovljeno, uspješno i sretno u novoj nastavnoj nastavnoj godini o 15. obljetnici Katoličke osnovne škole u Požegi!


Izvor: Katolička OŠ

Vezano
Vezano