Search
Close this search box.

KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI Predstavljen projekt “Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva” čije je provođenje započelo u suradnji sa školom iz Travnika

„Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva” naziv je projekta kojeg Katolička osnovna škola u Požegi provodi u partnerstvu s Katoličkim školskim centrom „Petar Barbarić“ iz Travnika (BiH). Riječ je o projektu prekogranične suradnje ustanova iz RH i BiH koje su ga prijavile na javni poziv što ga je krajem prošle godine raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije RH.
Projekt „„Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva” predstavljen je jučer na početnoj konferenciji u Dvorani svete Terezije Avilske kojoj su, uz učenike i djelatnike Katoličke osnovne škole, prisustvovali i predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević, zamjenik županice Ferdinand Troha, direktor travničke Katoličke osnovne škole Anto Rajić te nekolicina ravnatelja škola s područja naše županije i Biskupije. O projektu i suradnji sa školom iz Travnika, prisutnima je govorio ravnatelj požeške škole Frano Barišić.
Cilj projekta „Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva” je njegovanje zajedništva i permanentne povezanosti između djece i mladih iz Republike Hrvatske i Hrvata u Bosni i Hercegovini kroz realizaciju različitih školskih i izvanškolskih aktivnosti. Realizaciju projekta Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će s 29.225,00 eura a dio novca osigurat će partneri na projektu.
Prisutne na početnoj konferenciji pozdravio je i direktor Rajić a pjesmom je sve ‘začinio’ mali zbor Katoličke osnovne škole.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega