Search
Close this search box.

KAZNENA PRIJAVA ZA 61-GODIŠNJAKA U osobnom automobilu prevozio deset kilograma sitno rezanog duhana

U osobnom automobilu prevozio deset kilograma sitno rezanog duhana

U subotu 27. travnja 2024. oko 22.20 sati u mjestu Kutjevo u Ulici Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnjak te kod njega pronašli deset kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Protiv 61-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Primorskoj ulici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti kod sudionika u prometu i nadzor brzine kretanja vozila provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 69 prekršaja, od čega izdvajamo 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 26. travnja 2024.  oko 14.55 sati u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana gdje su policijski službenici u prometu zatekli vozača starosti 47 godina, a koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,06 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega