Search
Close this search box.

KBK BORAC POŽEGA Matej Babić sveučilišni je viceprvak Europe u Full Contact-u a Franjo Gucić brončani!


Proteklog tjedna održano je Sveučilišno Europsko prvenstvo u borilačkim sportovima (EUSA Combat Championship 2023). Seniori KBK Borca Požega Matej Babić i Franjo Gucić izabrani su u Hrvatsku sveučilišnu kickboxing reprezentaciju kao predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, dok je Franjo također izabran i u WT taekwondo tim.

Matej je nastupio u Full Contact-u do 75 kg. Prvo kolo je prošao direktno, te je u subotu nastupio u polufinalu protiv Poljaka, kojega pobjeđuje nokautom u 3. rundi! U nedjelju se u finalu susreo sa Ukrajincem, inače sveučilišnim prvakom Ukrajine u toj kategoriji te u vrlo tijesnoj i žestokoj borbi nakon 3 runde ostaje bez pobjede, čime Matej osvaja srebro.

Sljedeći je nastupio Franjo u Point Fighting-u u apsolutnoj kategoriji, gdje je u polufinalu nažalost zaustavljen od iskusnog Mađara, te osvaja broncu. Također je nastupio i u WT  taekwondo-u gdje pobjeđuje u četvrtfinalu i polufinalu, te u finalu ipak biva zaustavljen i osvaja srebro!

Može se stoga reći da su dečki postali sveučilišni Europski viceprvaci u kickboxing-u i taekwondo-u, uz još jedno 3. mjesto u ukupno 3 discipline što je impresivno i za svaku pohvalu! Veliko hvala Unisportu, Hrvatskoj reprezentaciji, Zagrebačkom Sveučilištu, Kineziološkom Fakultetu te svima koji su na neki način doprinijeli ovom uspjehu!

Izvor: KBK Borac Požega

 

Vezano
Vezano