Search
Close this search box.

KBK BORAC POŽEGA Na Europskom kupu osvojio 2 srebra i broncu!

Protekli vikend u Karlovcu se održao Europski kup u kickboxing-u, gdje je tom prilikom nastupilo preko 2700 natjecatelja iz Europe i Svijeta. Boje grada i kluba branili su Ivona Novak, Ivano Đevlan, Anastasiia Starovoitova, Glieb Starovoitov i Matej Babić.

Prvi dan (petak) nastupila je Ivona, gdje je u disciplini KL osvojila srebro, ostvarivši pobjedu u polufinalu, protivnica joj je predala borbu! Zatim je nastupio i trener Matej u disciplini LC, gdje je nažalost “naletio” na Mađara koji je u top 40 boraca Svijeta i Mađarski reprezenativac, te se kao jedini Hrvat u kategoriji morao zadovoljiti 5. mjestom. U KL su nastupili Ivano, Glieb i Anastasiia. Ivano je u jako velikoj kategoriji ostvario dvije uzastopne pobjede, dok je u trećoj bio u vodstvu do zadnje sekunde, ali sudačkom odlukom je nažalost prekinut njegov pobjednički niz te je tako osvojio broncu, završivši kao 3. od 16 boraca. S obzirom da mu je ovo tek treći turnir, i ove razine, ovo je izvanredan uspjeh! Glieb je po prvi put nastupio u većoj uzrasnoj i težinskoj kategoriji te se odlično snašao zamalo pobijedivši aktualnog svjetskog prvaka iz Bugarske. Nažalost, to ovaj put nije bilo dovoljno za pobjedu, no Glieb je vodio više od pola borbe. Zadnja je nastupila Anastasiia također u većoj uzrasnoj kategoriji po prvi put, gdje je prošla polufinale ali je u finalu zaustavljena od 4. rangirane na WAKO ljestvici, te je tako osvojila srebro.

Moramo pohvaliti ukupnu organizaciju,  stupanj performansa svih boraca koji su nastupili na turniru uključujući i naše Borce! Jedna zanimljivost za kraj, KBK Borac Požega završio je Europski kup rezultatski uspješniji od WAKO Belgije, te ukupno od Slovačke, Latvije i Irske!

Klub je potvrdio i udvostručio prošlogodišnji rezultat te nastavlja sa redovnim aktivnostima, pripremajući se za velika natjecanja u 3. mjesecu. Novi članovi su dobrodošli!

Izvor: KBK Borac

 


Vezano
Vezano