Search
Close this search box.

KBK BORAC POŽEGA S 9. Međunarodnog kickboxing kupa vratili se s dvije bronce!

Natjecatelji Kickboxing kluba Borac Požega jučer su nastupili na otvorenom kickboxing kupu u Zaboku, „Zabok Open 2022”. Riječ je o respektabilnom turniru, na kojem je ovoga puta bilo 330 prijava iz 31 kluba. Boje našeg grada branilo je troje natjecatelja, Luka Barić (-74 kg), Mihael Martinaš (-84 kg) i Vjeko Sesar (-94 kg) u disciplini kick light u pratnji trenera Mateja Babića i Josipa Jurića.


Prvi je nastupio Luka Barić, koji je u prvoj borbi potpuno izdominirao protivnika, vrhunskim i pravodobnim performansom izborio je pobjedu nepodijeljenom odlukom sudaca (3:0). Nakon toga je uslijedila polufinalna borba gdje se naš borac našao sa iskusnijim suparnikom. Bez obzira na to, Luka je pružao žestok otpor i išao u korak s bodovima, no krajem druge runde je nažalost ostao bez snage i potom izgubio, čime je osigurao 3. mjesto.


Drugi je nastupio Mihael Martinaš, koji je u prvom kolu dobio izravan prolaz, dok u drugom kolu nailazi na vrlo iskusnog borca i viceprvaka Hrvatske. Unatoč hrabroj i iscrpljujućoj borbi, Mihael se ovaj put morao zadovoljiti brončanom medaljom.


Trećem borcu, K-1 viceprvaku Hrvatske Vjeki Sesaru protivnik se nažalost nije pojavio te je tako ostao bez borbe. Ovaj turnir je bio pripremni za nadolazeće prvenstvo Hrvatske u disciplinama low kick i light contact u Lovreću početkom 6. mjeseca.

Ubacili smo u 5. brzinu i čeka nas još puno sparinga do spomenutog prvenstva kojim zaključujemo natjecateljsku sezonu 21/22. Nakon toga slijedi formiranje tima za sljedeću sezonu 22/23, u kojoj tek očekujemo ostvarenje punog potencijala naših boraca.


Pozivamo ovim putem sve zainteresirane sugrađane da se pridruže ovoj priči koja tek počinje, i uključe sebe i svoju djecu u jedan od najtrofejnijih sportova u Hrvata, ali i vrlo korisna vještina za samoobranu i cjelokupni fitness. Treninzi se održavaju u SD Tomislav Pirc, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 21:00h.

Izvor: Matej Babić, mag.cin.

Vezano
Vezano