Search
Close this search box.

KICKBOXING KLUB BORAC Fantastični rezultati na Svjetskom kupu – osvojena 3 zlata, Glieb postao svjetski prvak!

Minulog vikenda natjecatelji Kickboxing kluba Borac Požega nastupili su na “28th Hungarian World Cup” u Budimpešti, što je ujedno bio i zadnji turnir sezone. Nastupili su Ivona Novak i Glieb Starovoitov u pratnji trenera Mateja, i uz pomoć trenera Vanje, inače Požežana i trenera KBK Zagreb.

U petak je nastupila Ivona u dvije discipline, KL BEG i LC BEG. U light contact-u ju je dočekala natjecateljica iz Engleske, koju je Ivona svladala bez velike muke te osvaja zlato i pehar u toj kategoriji. Sljedeći nastup u kick light-u imala je protiv Hrvatice koju Ivona u finalu pobjeđuje već početkom 2. runde te tako osigurava drugo zlato i pehar!

U nedjelju je nastupio Glieb, u ranking kategoriji kick light-a (KL -42 kg). Izuzetno teška kategorija sa 16 natjecatelja, što je za Glieba značilo da treba 4 borbe do zlata. Gliebu to nije bio problem, te u prvoj borbi deklasira Čeha, a u drugoj borbi Bosanca. Treću borbu pobjeđuje Poljaka prekidom u bodovnoj razlici, te ulazi u finale. U finalu ga dočekuje Latvijac, što je bila i najteža borba, međutim Glieb okreće rezultat u svoju korist sredinom druge runde te pobjeđuje i osvaja zlato i pehar! Riječ je o 4 pobijeđene borbe unutar nešto više od sat vremena! Gliebu je ovo 2. osvojeni Svjetski kup ove sezone, te na Svjetskim kupovima ima 8 pobjeda i 0 poraza, a ujedno i 20. borba u bojama KBK Borca Požega.

S obzirom da je Glieb ostvario 11 pobjeda na ranking natjecanjima u ovoj sezoni, skupio je dovoljno bodova da prestigne dosadašnjeg Svjetskog prvaka iz Moldavije, te Glieb tako ovim rezultatom zasjeda na 1. mjesto na Svijetu u kategoriji KL OC -42 kg! Sada s punim pravom možemo reći da je Glieb novi Svjetski prvak u kickboxing-u! Ispisana je povijest ne samo za Borac, nego i za Požeški i Hrvatski sport!

Cijeli tim je izuzetno ponosan na postignute rezultate, vraćamo se iz Budimpešte sa stopostotnim učinkom, 6 pobjeda i 0 poraza, 3 zlata i 3 pehara, čime je zaokružena sezona a Požega je dobila Svjetskog prvaka po prvi put u povijesti. Veliko hvala svima koji su doprinijeli ovim veličanstvenim rezultatima, od Grada, članova, simpatizera, roditelja, prijatelja, medija, sponzora pa do samih natjecatelja i trenera!

Izvor: KBK Borac POžega

Vezano
Vezano