Search
Close this search box.

KLUB ČITATELJA VLASTITE PROŠLOSTI Ovog četvrtka saznajte više o ‘Tajnama požeških dvorišta’!

Gradsko kazalište Požega najavilo je još jedan sastanak Kluba čitatelja vlastite prošlosti. Održat će se ovog četvrtka, 6.srpnja, u 20 sati u Gradskom kazalištu Požetga a evo o čemu će biti riječi:

– Koliko ste se puta šetajući gradom zapitali kako izgledaju pomno skrivena stara dvorišta skrivena iza visokih zidova i velikih kapija? A kako li su tek izgledala u vrijeme prije nas?
Mjesta obiteljske intime ali i velikih druženja, ljetni dnevni boravak ljudi i domaćih životinja, cvjetni raj koji je s lakoćom po potrebi mjesto ustupao pripremanju zimnice, svinjokolji, prešanju grožđa, rezanju drva ili potrebama obrta vlasnika.
Čak 583 u javnosti nikad viđene fotografije naših sugrađana bore se u oštroj konkurenciji da na velikom kazališnom platnu ilustriraju zanimljivu temu tajni požeških dvorišta tijekom posljednjih stotinjak godina, te nam otkriju njihove manje poznate namjene, promjene nastale globalizacijom, trendove uređenja uzrokovane modom, životnom filozofijom i navikama njihovih vlasnika ali i prostornim zadatostima.
Snimka i ovog predavanja moći će se pogledati na mrežnoj stranici Kluba čitatelja vlastite prošlosti, te na You Tube kanalu Gradskog muzeja Požega.
Srdačan pozdrav,


Izvor: Maja Žebčević Matić

Vezano
Vezano