Search
Close this search box.

KLUB ŽENA DOMOVINSKOG RATA POŽEGA Druženje kroz slikarsku radionicu i pomoć Ljubice Josipović


Članice Kluba žena Domovinskog rata, koji djeluje u sklopu Udruge ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojne ZNG-a Požega, u posljednje su vrijeme zaokupljene – slikanjem. Sve je počelo još prošle godine kroz projekt psihosocijalne pomoći za hrvatske branitelje kada je pokrenuta slikarska radionica „Crtanje u pokušaju”. Održane su četiri ‘službene’ radionice, a kad je projekt završen okupljanje jednom tjedno te druženje s olovkom, kistom i bojicama je nastavljeno i dalje. Ženama pomaže slikarica Ljubica Josipović.
– Započeli smo najprije raditi crteže s olovkom, radila se mrtva priroda, a cilj je bio da žene nauče vladati olovkom, da znaju gdje su sjene a gdje je predmet osvijetljen. Sad već radimo u akvarelu, svaka od njih ima po par slika i mogu reći da sam jako zadovoljna onim što su napravile – kazala je Lj.Josipović.
Članice Kluba žena Domovinskog rata kažu kako će se nastaviti okupljati svakog tjedna, u čemu imaju potporu Udruge ratnih veterana i predsjednika Dragana Valente, koji ih posjećuje na radionicama. Obzirom na ustrajnost žena, možda nakon nekog vremena njihovi radovi budu i javno izloženi.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi