Najčitanije

 • Fotogalerije

  U KNJIŽNICI I ČITAONICI GIMNAZIJE POŽEGA Održan „Ubojiti tulum s(l)ova“ – noćni čitateljski susret

  U petak u večernjim satima ambijent knjižnice i čitaonice Gimnazije odisao je tajanstvenošću detektivsko-kriminalističkih motiva. Noćni čitateljski susret „Ubojiti tulum s(l)ova“ bazirao se upravo na čitanju knjiga kriminalističke tematike. Nakon kratkog govora o programu i zahvale svim sudionicima ravnateljice dr. sc. Vesne Vlašić, pod svjetlom noćne lampe učenici su pročitali odlomak iz knjiga autora poput Agathe Christie, Paule Hawkins, Thomasa Harrisa i dr. Po završetku ceremonijalnog čitanja, uslijedilo je proglašenje pobjednika natječaja za izradu stripa i fotoilustracije prema predlošku kriminalističkog romana. Primjerci su bili izloženi na zidu prostorije, a nagrađena su prva tri mjesta. Pobjedu u natječaju za izradu stripa odnijela je Marija Maglajić sa svojim uratkom na temu romana „Grička vještica“, dok je u natječaju za izradu fotoilustracije prvo mjesto zauzela Terezija Tomić sa slikom „Rijeka svjetla i tame“.


  Gost večeri bio je požeški detektiv Stefan Romić koji je opisao kako izgleda život jednog detektiva i odgovarao na pitanja učenika. Naposljetku je, sa svojom malom pomoćnicom, pokazao nekoliko detektivskih instrumenata poput elektrošokera i pepper spraya u obliku dječjeg pištolja. Učenici su nakon toga odigrali Kahoot kviz te stupili u virtualni kontakt s učenicima OŠ Cvjetno. Kraj večeri i druženja obilježen je detektivskom igrom „Leonardova posljednja večera“.
  U provedbi ovog projekta sudjelovalo je više skupina izvannastavnih aktivnosti: literarna skupina „Gimlit“ kao nositelj, Engleski klub, Mladi knjižničari, likovna skupina „Krugovci“ te novinarsko-medijska skupina koja je popratila i zabilježila događaj. Glavnu ulogu u koordiniranju imale su knjižničarke, profesori hrvatskog jezika, engleskog jezika i likovne umjetnosti.

  Tekst i foto: Marija Krupanjsky

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači