Search
Close this search box.

KOMEMORACIJA U RUŠEVU Odana počast četvorici poginulih hrvatskih branitelja

Udruga građana ”Put, istina i život” organizirala je danas na mjesnom groblju u Ruševu komemoraciju u spomen na četvoricu poginulih hrvatskih branicelja u Domovinskom ratu s područja župe Ruševo: Stipu Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Dragu Kneževića. Tom prigodom vijence su položili i zapalili lampione predstavnici više udruga, policije te lokalne i regionalne samouprave Požeštine i Đakova među kojima su bili i načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač i županica Antonija Jozić.
Predsjednica Udruge „Put” Andrijana Plavi, pozdravljajući prisutne, istakla je kako je Domovinski rat bio prekretnica u našim životima. Hrvatski branitelji, rekla je, imali su malo oružja ali su bili osnaženi ljubavlju i ponosom, s osobinama koje naš neprijatelj nikada nije imao a ono što su učinili za sve nas nikada ne smijemo zaboraviti.
Dodajmo kako su Fržuljević i Petrović bili pripadnici 1.gardijske brigade, Knežević 157. aKovačevuić 123. brigade Hrvatske vojske. Molitvu za njih predvodio je čaglinski župnik Milan Klobučar.
Pokrovitelji skupa u Ruševu su bili Ministarstvo hrvatskih branitelja, Požeško-slavonska županija i općina Čaglin,

Tekst i foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano