Search
Close this search box.

KOMEMORACIJA ZA GLUMCA JASMINA TELALOVIĆA „Bio rijetka i nenametljiva kombinacija velikog talenta i velikog čovjeka”

Danas je u Gradskom kazalištu Požega održana komemoracija prerano preminulom glumcu Jasminu Telaloviću čiji su glumački počeci vezani uz požeško kazalište u kojem je ostvario svoje prve zapažene uloge. Komemoracija je održana gotovo istovremeno kada i komemoracija u ZKM-u, matičnom kazalištu Jasmina Telelovića pa su tako simbolično spojeni početak i kraj njegove glumačke karijere.
Uz prijatelje požeškog kazališta i glumca Jasmina Telelovića, komemoraciji je nazočila pročelnica odjela za društvene djelatnosti grada Požege, Maja Petrović, a govorile su Valentina Neferović aktualna ravnateljica Gradskog kazališta Požega i Maja Žepčević Matić ravnateljica kazališta u vrijeme kada je u njemu Jasmin Telalović počinjao svoju glumačku karijeru. Video-snimkom svoje „zbogom“ Jasminu Teleloviću uputile su i glumice porijeklom iz Požege, Ines Bojanić i Antonija Stanišić-Šperanda.
Valentina Neferović je istakla kako je komemoracija organizirana uz pomoć i suglasnost obitelji Jasmina Telalovića, a ovom komemoracijom je zaživio i jedan dio prošlosti Gradskog kazališta Požega u njegovim počecima.
Maja Žebčević-Matić je istakla značenje koje je Jasmin Telelović imao u samim počecima požeškog kazališta i zaključila: Jasmin Telelović je bio rijetka i nenametljiva kombinacija velikog talenta i velikog čovjeka.

Tekst i foto: P. Bucić

 


Vezano
Vezano