Search
Close this search box.

KONAČNO Započela sanacija cestovne infrastrukture – raskinut ugovor s izvođačem radova za Aglomeraciju Pleternica

Tekija, koja je naručitelj radova, je raskinula ugovor sa izvođačem radova na izgradnji sustava odvodnje koji se odnosi na izgradnju mreže. Samim time su i stvoreni uvjeti za pokretanje sanacije oštećenih kolnika nastale prilikom izvođenja radova.
– Dugo vremena smo čekali epilog na tom projektu, nažalost projekt je velike vrijednosti i raskid takvih ugovora nije jednostavan niti brz. Bili bismo sretniji da je sve išlo svojim tijekom, no nažalost došlo je do raskida ugovora i u vremenu ispred nas će doći do raspisivanja novog natječaja – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

 

S obzirom na brojna oštećenja koja su nastala na cestovnoj infrastrukturi izvođač radova je imao obavezu iste i sanirati, a Anto Bekić, direktor Tekije pojašnjava kako nitko osim ugovorenog izvođača radova nije mogao sanirati oštećenja dok god je ugovor bio važeći.
– Moram zahvaliti svima na strpljenju i zamoliti za još malo strpljenja dok se ne izvedu svi radovi. Trenutačno se saniraju nužna oštećenja asfaltnog kolnika u naseljima Gradac i Novoselci koja su opasna za prometovanje. Paralelno s ovim aktivnostima, u pripremi je nova javna nabava za izbor novog izvođača radova koji će imati obvezu kompletnog završetka radova na sustavu odvodnje, odnosno aglomeraciji Pleternica (mreža) – rekao je Bekić.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi