Search
Close this search box.

KONCERT ISPRED KATEDRALE Zbog neizvjesnih vremenskih prilika koncert je održan u koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega

Prvi koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega ispred Katedrale Sv. Terezije Avilske održan je u svibnju 2018. godine i pobudio veliko zanimanje Požežana. Tako je bilo i sinoć, iako je koncert zbog neizvjesnih vremenskih prilika održan u koncertnoj dvorani Glazbene škole. Dvorana je bila popunjena gotovo do posljednjega mjesta.


Koncertirali su najistaknutiji solisti i ansambli škole izvodeći raznoliki program. Iz najava svakog pojedinog nastupa vidljivo je kako ti učenici iza sebe imaju velik broj nastupa na regionalnim, državnim i međunarodnim glazbenim smotrama i natjecanjima gdje su svi redom osvajali prva mjesta i nagrade. Tako osmišljen koncert osigurava visoku glazbenu razinu izvedbi, a publici veliki glazbeni užitak. Osim toga na sinoćnjem koncertu bilo je očito što se sve radi i kolika je kvaliteta rada u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Požegi i koliko je ova institucija važna za ukupan kulturni identitet grada Požege.

Tekst i fotografije: Pavle Bucić

Vezano
Vezano