Search
Close this search box.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE PU POŽEŠKO-SLAVONSKE Sedmorica hrvatskih državljana s područja Požege počinili više kaznenih djela krađe, teške krađe i prikrivanja

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj prezentirano je dovršeno kriminalističko istraživanje. U nazočnosti glasnogovornice Nikoline Janković, izvještaj je podnio voditelj Službe kriminalističke policije PU požeško-slavonske Tihomir Srnović. On je u uvodnom izlaganju istaknuo kako je kriminalističko istraživanje obavljeno nad ukupno sedmoricom hrvatskih državljana s područja Požege, jednim starosti 16 godina, trojicom starih 18 godina i dvojicom starosti 22 godine, te 41-godišnjakom. Njih se sumnjiči da su počinili više kaznenih djela krađe, teške krađe i prikrivanja. Naime, 18-godišnjak je 14. studenog 2021. tijekom dana u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja provalio u obiteljsku kuću i otuđio igraću konzolu u vlasništvu 45-godišnjakinje. Nadalje, 18-godišnjak je s još jednim 18-godišnjakom u razdoblju 17./18. prosinca 2021. u Požegi u Ulici Arslanovci provalio u trgovinu u vlasništvu 42-godišnjaka te su otuđili više trimera i motornih pila.

-Također je utvrđeno da su 16-godišnjak i dvojica 18-godišnjaka 10. ožujka 2022. poslije dva sata u Požegi u Ulici svetoga Roka provalili u trgovinu u vlasništvu 38-godišnjaka i otuđili raznu informatičku opremu. Zatim je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su njih trojica u  razdoblju od 1. do 3. travnja 2022. u Požegi u Ulici Fratrovica ispred obiteljske kuće otuđili osobni automobil marke „Lancia“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 74-godišnjakinje. Zatim su 5. travnja 2022. u večernjim satima u mjestu Seoci otuđili osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 36-godišnjaka. U srijedu 6. travnja 2022. u večernjim satima u mjestu Novo Selo u Ulici Hrvatskih dragovoljaca, u dvorištu obiteljske kuće, otuđili su osobni automobil marke „Alfa požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 42-godišnjakinje. Nadalje je utvrđeno da su dvojica 22-godišnjaka i 41-godišnjak s područja Požege počinili pet kaznenih djela „Prikrivanje“ na način da su kupovali otuđenu robu iz prethodno navedenih kaznenih djela, iako su znali da je otuđena, a sve radi daljnje preprodaje-naveo je u izvještaju T. Srnović te napomenuo kako vezano za navedeno slijedi poseban izvještaj kao dopuna kaznenih prijava.

Na konferenciji za novinare je naglašeno kako je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 46-godišnjak s područja Požege neovlašteno posjedovao pištolj koji je bio dostupan 18-godišnjaku, a koji ga je dao drugom 18-godišnjaku na korištenje i kod kojeg je pronađen prilikom kriminalističkog istraživanja. U vezi s tim protiv dvojice 18-godišnjaka i 46-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano