Search
Close this search box.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE U POLICIJSKOJ UPRAVI Najavljen natječaj za zanimanje policajac i Dan otvorenih vrata policije u Požegi

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili zamjenik načelnika PU požeško-slavonske Dalibor Bauer i glasnogovornica Nikolina Janković a teme su bile – natječaj za zanimanje policajac te Dan otvorenih vrata policije, koji će se održati u utorak, u požeškoj šetališnoj zoni, s početkom u 11 sati.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji. Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava požeško-slavonska u utorak 7. lipnja s početkom u 11 sati u Požegi u Ulici svetoga Florijana (kod suda) organizira  Dan otvorenih vrata policije.

Na Danu otvorenih vrata predstavit će se razni poslovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Policijski službenici Policijske postaje Požega će prezentirati opremu (uređaj za snimanje brzine, uređaj za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, motocikl), policijski službenici ureda načelnika će prezentirati nacionalne programe koje provode, policijski službenici kriminalističke policije će prezentirati testera za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike, dok će policijski službenici protueksplozijske zaštite prezentirati svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije će prezentirati opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirati borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti.

Pozivamo građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju.

Tekst: PU požeško-slavonska
Foto: Laganini FM Požega 

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano