Search
Close this search box.

KONSTITUIRAN SAVJET MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE Za predsjednicu je izabrana Lara Mandić predstavnica naše županije

Predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić, od danas je predsjednica Savjeta mladih Republike Hrvatske. O tome je na internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade objavljeno slijedeće:

Danas, 30. listopada 2023. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Republike Hrvatske. Sjednicu Savjeta uvodnim je obraćanjem otvorila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, koja je pozdravila prisutne te se zahvalila na odazivu. Napomenula je kako su 20 članova Savjeta delegirali regionalni savjeti mladih kako bi predstavljali mlade iz svojeg kraja te da je svjesna velike odgovornosti u promicanju i zagovaranju prava, potreba i interesa svih mladih, a da će dosadašnja odgovornost dobiti i novu dimenziju. Smatra kako će znanja koja članovi Savjeta već posjeduju te znanja koje će tek usvojiti, međusobna razmjena mišljenja, stavova i vizija, učiniti život i perspektivu u Hrvatskoj poželjnijom.
Državna tajnica je također istaknula kako će prisutni kao dio Savjeta mladih Republike Hrvatske djelovati kao koordinatori svih savjeta mladih u Lijepoj našoj. Također, kako će predstavnici surađivati sa tijelima državne uprave te ono najvažnije, predstavljati mlade na međunarodnoj razini. Dodala je kako će djelovati sa odgovornom zadaćom sudjelovanja u razvoju javnih politika za mlade te da će iz Savjeta mladih biti imenovan predstavnik u Savjetu za mlade Vlade Republike Hrvatske kao član.

 

Nakon predstavljanja svih prisutnih, tajnim je glasovanjem članova Savjeta mladih, za predsjednicu izabrana Lara Mandić iz Požeško-slavonske županije. Za zamjenika je izabran Bruno Jurada iz Istarske županije, dok je za tajnika izabran Josip Juričić iz Brodsko-posavske županije.
Lara Mandić je za predsjednicu Savjeta mladih Požeško-slavonske županije izabrana u ožujku prošle godine. Čestitku Lari na izboru uputila je preko svog facebook profila i županica Antonija Jozić.
– Lara Mandić, predsjednica Savjeta mladih #PSŽ izabrana je danas za predsjednicu Savjeta mladih Republike Hrvatske. Ponosni do neba! Lara Mandić čestitam i samo hrabro!

Izvor: Središnji državni ured za demografiju i mlade/ V.Milković
Foto: Središnji državni ured

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega