Search
Close this search box.

KONSTITUIRANO VIJEĆE URBANOG PODRUČJA GRADA POŽEGE Za predsjednika izabran dr.sc.Željko Glavić a zamjenika Zdravko Mandić

Konstituirajuća sjednica Koordinacijskog vijeća urbanog područja Grada Požege održana je jučer u Gradskoj vijećnici, a prisustvovali su joj županica Požeško – slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik Brestovca Zdravo Mandić i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.


Nakon što je usvojen Poslovnik o radu Koordinacijskog vijeća, za predsjednika Koordinacijskog vijeća izabran je dr.sc. Željko Glavić, a za zamjenika Zdravko Mandić, a potom je izglasana suglasnost na nacrt Komunikacije strategije i Komunikacijskog akcijskog plana. Prvim dokumentom određuje se komunikacijski ciljevi koje grad središte kao nositelj izrade SRUP-a želi postići komunikacijom s javnošću te definira ključne komunikacijske poruke, ciljne skupine i komunikacijske kanale, dok se Komunikacijskim akcijskim planom definira okvir za postizanje komunikacijskih ciljeva određenih komunikacijskom strategijom te detaljno razrađuju mjere i aktivnosti informiranja i vidljivosti na operativnoj razini u svrhu provedbe komunikacijskih ciljeva.


– Potrebno je iskoristiti ovu situaciju da se realiziraju projekti koji su od velike važnosti za sve dionike urbanog područja, a ujedno da se pokušaju riješiti problemi i projekti s kojima teško možemo proći na drugim natječajima. Trebamo stvoriti takvu klimu da to bude kompeticija s programima, s rješavanjem problema. Vlada RH je osigurala sredstva i omogućila da svi možemo sudjelovati, da su kriteriji jasni i da će rezultati toga biti vjerojatno jako dobri. – rekao je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.


U ime Požeško – slavonske županije svoje zadovoljstvo izrazila je i županica Antonija Jozić.
– Puno je posla pred svima vama. Potrebno je napraviti svojevrsnu bazu projekata koja bi mogla biti financirana iz ovog sredstava koje je omogućilo Ministarstvo regionalnog razvoja, odnosno Vlada RH za grad Požegu i ITU područje. Vjerujem da će u konačnici oni zbog kojih to radimo, a to su građani, poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici, da će oni biti zadovoljni rezultatima. – poručila je županica Jozić.


Podsjetimo, na temelju članaka 14. i 15. Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske Grad Požega klasificiran je kao manje urbano područje te ima obvezu izraditi Strategiju razvoja urbanog područja kao preduvjet za korištenje mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja. Gradsko vijeće Grada Požege je na svojoj 6. sjednici donijelo Odluku o uspostavi urbanog područja Grada Požege koje se sastoji od Grada Požege, Grada Pleternice, Općine Jakšić, Općine Brestovac, Općine Velika i Općine Kaptol.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano