Search
Close this search box.

KORONAVIRUS Na posljednjem testiranju od 25 uzoraka 21 je bio pozitivan! Cijepiti se još uvijek možete!

Broj novozaraženih koronavirusom u našoj županiji i dalje raste. – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 166 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 6 osoba je hospitalizirano, 160 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 21 osobe, a ukupno je testirano 101522 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 25 uzoraka, od kojih je 21 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba – objavio je županijski Stožer civilne zaštite.
– Prošlog tjedna testirano je 365 osoba od kojih je 174 bilo pozitivno. To znači da je udio zaraženih u testiranima čak 48 posto i da ‘priča’ s koronavirusom nije završena, iako se ljudi tako ponašaju – kazao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević.
Cijepljenje građana koji to žele, dodao je, još uvijek se obavlja iako je interes slab. Konkretno, cijepiti se možete kod svojih obiteljskih liječnika te u Zavodu za javno zdravstvo od ponedjeljka dfo petka između 12 i 14 sati. U Pakracu je cijepljenje utorkom od 10 do 12 sati.

Tekst: V.Milković

Vezano
Vezano