Search
Close this search box.

KORONAVIRUS U našoj županiji broj novozaraženih raste – na Uskrs smo imali samo 34 aktivna slučaja zaraze a danas ih je 123!

Epidemiološka situacija u našoj županiji se pogoršava. Vidljivo je to iz izvješća županijskog Stožera civilne zaštite po kojemu je broj novozaraženih osoba u samo dva dana – udvostručen!

– U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 123 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 6 osoba je hospitalizirano, 117 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 20 osoba, a ukupno je testirano 101421 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 75 uzoraka, od kojih je 35 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba – priopćio je jutros županijski Stožer.
Jučer smo u županiji imali 92 aktivna slučaja zaraze a hospitalizirano je bilo pet osoba. Prilikom testiranja od 61 uzorak pozitivnih je bilo čak 30. I dan ranije, 21.ožujka, zabilježen je veliki broj novozaraženih: obrađeno je 68 uzoraka, od kojih je 26 bilo pozitivnih. U četvrtak smo imali samo 62 aktivna slučaja zaraze. Još povoljniji podaci su bili na Uskrs, 17.travnja, kada smo u županiji imali samo 34 aktivna slučaja zaraze.

Poripremila: V.Milković

Vezano
Vezano