Search
Close this search box.

KORONAVIRUS U županiji imamo 185 novooboljelih, u 2021. je sa COVID-om zaraženo 7306 osoba od kojih je 96 preminulo, do sada je 2 doze cjepiva primilo 55 posto ukupnog stanovništva!

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 1113 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 26 osoba je hospitalizirano, 1087 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 411 osoba, a ukupno je testirano 88250 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 452 uzoraka, od kojih je 185 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba – objavio je danas županijski Stožer civilne zaštite.

Obzirom da je početak godine vrijeme kada se rezimiraju razni podaci iz minulog razdoblja, u županijskom Zavodu za javno zdravstvo potražili smo informacije vezane uz bolest COVID-19 a one kažu: 4.siječnja 2021.godine evidentirano je bilo 3187 pozitivnih osoba a istog datuma ove godine 10 493 iz čega proizlazi kako je prošle godine koronavirusom zaraženo 7 306 osoba.
Kada je riječ o umrlima s ili od koronavirusa u našoj županiji, u siječnju 2021. bilo ih je na popisu 51 a ove godine 147 što znači kako je prošle godine preminulo 96-ero ljudi. Postoji mogućnost, upozorio je epidemiolog dr.Ante Vitalia, da je ovaj broj veći jer su neki teško oboljeli upućivani u druge bolnice na liječenje a nema povratnih informacija da li su preživjeli.
Tijekom prošle godine testirana je 59 681 osoba.

Također prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, do sada je jednu dozu cjepiva primilo 70 posto odraslog stanovništva a dvije doze 67 posto. Kada se govori o ukupnom stanovništvu, jednu dozu je primilo 58 posto građana a dvije doze 55 posto. Tjedno se u našoj županiji cijepi između 1500 i 2400 ljudi od čega se 65 posto odnosi na tzv.booster dozu a svega 5 do 10 posto ih se dolazi prvi puta cijepiti. Inače, priprema se i cijepljenje djece. – Na bolnicu je prijavljeno desetero djece ali se u međuvremenu uspostavilo kako je njih 5 pozitivno pa je cijepljenje odgođeno. U ambulantu školske medicine prijavljeno je desetak djece i oni bi trebali biti cijepljeni idući tjedan – kazao nam je ravnatelj Mato Matijević.

Tekst: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici