Search
Close this search box.

KORONAVIRUS U županiji su trenutno aktivna 92 slučaja zaraze, potpuno je cijepljeno 68 posto odraslog stanovništva

– U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 92 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 6 osoba je hospitalizirano, 86 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 40 osoba, a ukupno je testirano 100083 osoba. Posljednjih 24 sata nije bilo testiranih osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba – priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.
Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, imajući u vidu podatke s posljednjeg popisa, do sada je cijepljeno 57 posto ukupnog stanovništva županije. Ako se gledaju samo odrasle osobe, prvu dozu je primilo njih 70 posto a u potpunosti je cijepljeno 68 posto stanovništva.
– Interes za cijepljenje je smanjen pa posljednjih tjedana po prvu dozu cjepiva dolazi između 3 i 7 osoba. Zbog toga ćemo od idućeg mjeseca smanjiti broj punktova za cijepljenje. Tko se želi cijepiti moći će. bilo kada, javiti se svom liječniku ili doći u Zavod za javno zdravstvo, Uz uobičajena cjepiva koja smo do sada koristili, dobili smo i proteinsko cjepivo ali je interes slab. Do sada smo njime cijepili samo 3 osobe – rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravgstvo Mato Matijević. Broj zaraženih među testiranima, dodao je, posljednjih se tjedana kreće između 18 i 22 posto.
Kažimo na kraju kako je na području naše županije u ovoj sezoni službeno potvrđeno 15 slučajeva gripe i to najviše kod djece.

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano