Search
Close this search box.

KOŠARKA Požežanka Ana Vojtulek pozvana u seniorsku reprezentaciju Hrvatske

Nekadašnja košarkašica ŽKK Plamen Požega Ana Vojtulek, koja danas uspješno igra u Mađarskoj, priključila se seniorskoj reprezentaciji Hrvatske nakon što ju je izbornik Stipe Bralić pozvao na okupljanje najboljih hrvatskih košarkašica pred kojima je važna kvalifikacijska utakmica za plasman na Europsko prvenstvo, protiv Bugarske u Vukovaru idućega tjedna.
Inače, u stožeru se kao reprezentativni liječnik nalazi i nekadašnji Požežanin dr. Bernard Budimir, danas ujedno i predsjednik Zagrebačkog košarkaškog saveza.(S.Paponja)

Ana Vojtulek: “Mađarska liga je kvalitetna i u njoj mogu napredovati”

Ana Vojtulek, koja je poniknula u Plamen Požegi, svojim kvalitetnim igrama u prvoj mađarskoj ligi sve više skreće pozornost na sebe. Ova Slavonka, prisjetimo se, bila je košarkašica višestrukih prvakinja Hrvatske – zagrebačkog Medveščaka i dubrovačke Raguse. Svoje prve ino korake napravila je u švicarskom Heliosu pod budnim okom naše trenerice Simone Šode, a onda je iz Švicarske prešla u njemački Wasserburg, a iz tog njemačkog prvoligaša u Mađarsku – u tamošnji budimpeštanski prvoligaški klub Elte Beac Újbuda. Tamo igra vrlo uspješno i uz Amerikanku Green Morgan, nositeljica je igre ovog kluba. U osam do sada odigranih utakmica prosječno je igrala 33.5 minuta i za to vrijeme prosječno postizala 18.6 poena uz prosječnu valorizaciju 20.5. Ima najviše skokova u svom klubu. Ekskluzivno za naš portal dala je izjavu o svojoj novoj košarkaškoj destinaciji:
• “Dolaskom u BEAC napravila sam veliki iskorak u mojoj karijeri. Potraga za ambicioznim klubom i ligom u kojoj mogu napredovati je bila uspješna. Ekipa je mlada i talentirana, rad u klubu je ograniziran i na visokom nivou. Imamo motiv za rad jer je liga kvalitetna i ekipe iz lige igraju EuroLigu i EuroCup.”
Nakon osam odigranih kola u mađarskoj A Diviziji, Ana Vojtulek je četvrti najbolji strijelac prvenstva sa 18.6 poena, peta je po skokovima i peta po blokadama. Od 12 ekipa, koliko broji A Divizija u Mađarskoj, Elte Beac Újbuda je sa četiri pobjede i četiri poraza  trenutno na šestom mjestu.(Tihomir Begić)

Izvor: S.Paponja/ ženska-košarka.com

Vezano
Vezano