Search
Close this search box.

KRAĐE STABALA Jedan muškarac je već osumnjičen, za drugim(a) se traga!

Osumnjičen za krađu stabala
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je dana 8. veljače 2023. u šumskom dijelu u blizini Pakraca posjekao i otuđio stabla bagrema u vlasništvu 44-godišnjakinje. Protiv 42-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj posjekao i otuđio više stabala
U četvrtak 9. veljače 2023., policijskim službenicima je prijavljeno da je unazad godinu dana u šumskom dijelu u blizini Pleternice, nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao i otuđio više stabala u vlasništvu 75-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Tri dragovoljne predaje streljiva i eksplozivnih sredstava
U četvrtak 9. veljače 2023. u mjestu Vidovci, 34-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao spremnik za automatsku pušku i 625 komada streljiva.

Istoga dana, u Kutjevu, 64-godišnjak je policijskim službenicima  dragovoljno predao ručnu bombu i 90 komada streljiva koje je pronašao prilikom čišćenja kuće.

Nešto kasnije, između mjesta Filipovac i Prekopakra, 50-godišnjak je pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao 50 komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”.

Najava pojačanih mjera u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija usmjerena na utvrđivanje prisutnosti alkohola kod vozača te prekoračenja dozvoljene brzine kretanja provodit će se u noći sa subote na nedjelju 11./12. veljače 2023.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano