Search
Close this search box.

KRISTINA BOŠNJAK Za Uskrs ‘dobila’ ono što je oduvijek željela, a Kuzmičani ono što nikad nisu imali – cvjećarnu!

Uskrsni zeko ‘darivao je’ Kristini Bošnjak ono što je oduvijek željela a Kuzmičanima ono što nikad nisu imali – cvjećarnu! Njena vlasnica dala joj je ime „Kalla”
– Kale su moj omiljeni cvijet, imala sam ih i u vjenčanom buketu – pojasnila je Kristina.
Po struci prehrambena tehničarka, Kristina je radila u trgovini, imala je siguran posao, pa ipak…
– Odlučila sam se početi raditi ono što oduvijek volim – kratko je kazala.
Kako bi uspjela ostvariti si želju, uzela je novčanu potporu za samozapošljavanje od države, a potporu, onu moralnu, dodaje, dobila je i od supruga Josipa, djece Barbare, Patrika i Davida, svekrve Anđe, roditelja Marice i Nikole, braće, šogorica, kumova…
Da Kristinu u pokretanju privatnog posla podržavaju mnogi vidjelo se na svečanom otvorenju cvjećarne, koja se, inače, nalazi u neposrednoj blizini kuzmičke crkve, na glavnoj cesti: prva je došla poveća ekipa iz pleterničkog SMC-a, a onda i ostali čestitar. Među njima, bio je i župnik Ivica Bošnjak koji je cvjećarnu i blagoslovio. Tako je Kristina, sa svojih 36 gofina krenula u novi životni početak.
– Nikad nije kasno, ohrabrite se i radite ono što volite, Uzdajte se u Boga i sve će biti u redu. Njemu hvala na svemu, i dobrim ljudima koji su mi pomagali – kazala je na kraju Kristina.
Cvjećarna „Kalla” u nevelikom, ali lijepo uređen prostor, nudi prirodno i umjetno cvijeće, lončanice, lampione, lukove za slikanje za svatove, pričesti i slično, suvenire župa, kućne aranžmane…..a u budućnosti, bit će tu i još ponešto, ono što ljudi budu tražili. „Kallu” možete posjetiti radnim danom od 10 do 17 sati.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi