Najčitanije

 • Fotogalerije

  KRISTINA LUCIĆ BAKETARIĆ Majka petero djece, povratnica iz Njemačke, uzela je potporu za samozapošljavanje i otvorila salon za uljepšavanje – „Djeca su poodrasla i najbolje je vrijeme za novi početak!”

  Kristini Lucić Baketarić samo je 38 godina ali iza njih se već krije zanimljiva ‘priča’ – petero djece, život i rad u Njemačkoj a sada i pokretanje vlastitog obrta za usluge „Relax studio”. Zahvaljujući Kristini Pleternica je dobila prvi salon za uljepšavanje na čije otvaranje su došli brojni rodbina, prijatelji, susjedi…
  Kristina se udala vrlo mlada, s 18 godina, a prvo dijete je rodila s 19. Po zanimanju je prodavač. – Vratila sam se nakon šest godina provedenih u Njemačkoj i odlučila se za neke nove poslove, između ostalog i za bavljenje masažom. To mi se uvijek sviđalo. U Zagrebu sam se educirala za to ali i za anticelulitni program, za depilaciju…- započela je svoju priču Kristina.
  Kako bi pokrenula obrt, nastavila je, preko Zavoda za zapošljavanje je uzela potporu države od 80 000 kuna za samozapošljavanje. Pomoć Vlade RH od 200 000 kuna za povratnike u Hrvatsku nije mogla dobiti jer posljednjih godinu i pol dana u Njemačkoj nije radila a uvjet za dobivanje tog novca je da u posljednjih godinu dana mora biti zaposlena barem 9 mjeseci. No, i bez toga, uz nešto vlastitog novca, Kristina je uspjela otvoriti željeni salon.
  – Ovo je salon za uljepšavanje ali nije isključivo namijenjen ženama, nego i muškarcima. Prije nego sam ovo otvorila, malo sam kod kuće ‘vježbala’ i muškarci su, zapravo, puno više dolazili nego žene. Dakle, u salonu ću imati tri vrste masaža, klasičnu, sportsku i anticelulitnu, potom njegu lica, depilaciju, parafinsku kupku..- pojasnila je Kristina. Suprug, ispričala je dalje, za sada ostaje u Njemačkoj, razloga zbog čega se ona odlučila vratiti s djecom ima više, nada se da će posla u salonu biti dosta no, svega toga se ne boji.
  – Šest godina sam bila tamo a nikog nisam upoznala, osim neke naše ljude. Nemaš koga pozdraviti i ta samoća mi je nekako smetala jer ja volim druženje. Djeca su sad već poodrasla, najmlađem je 13 godina, i najbolje je vrijeme za novi početak – zaključila je Kristina.
  Inače, Kristinin salon se nalazi u Ulici kralja Zvonimira 14 i za dolazak na neki od tretmana potrebno je naručiti se na broj 095 – 3112 – 332.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači