Search
Close this search box.

KUĆNI LJUBIMCI „Srce za lutalice” i „Husse” na zajedničkom izletu

Udruga za zaštitu životinja „Srce za lutalice” iz Pleternice danas je za svoje štićenike, koji željno iščekuju da postanu nečiji kućni ljubimac organizirala izlet na brdo Starac. Pridružili su im se i nekolicina vlasnika pasa sa svojim četveronožnim ljubimcima te Branko Miličević, zuastupnik švedske tvrtke „Husse” koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce. Zajednički cilj – druženje i socijalizacija pasa, donedavnih lutalica, kojima treba vratiti povjerenje u ljude i naći novi dom.


– Udruga trenutno ima 24 psa na skrbi. Od toga imamo čak sedam štenaca starih oko tri mjeseca a ostali su odrasli psi, među njima su dva jako stara psa. Najveće potrebe su nam, naravno, u hrani ali sad nam trebaju i ampule jer stiže proljeće i ne mogu izlaziti van bez ampula. Mi imamo nekoliko stalnih donatora koji svaki mjesec doniraju određeni iznos novca, imamo i nekoliko povremenih donatora. Ljudi donesu i hranu, žele pomoći, ali sve se to jako brzo troši jer je puno pasa. Udruzi bi trebalo i više članova ili barem povremenih volontera koji bi pomogli u šetnji pasa, kao evo danas, što je jako bitno za njihovu socijalizaciju – rekla je predsjednica Udruge „Srce za lutalice” Valentina Lazarić. Želite li se pridružiti udruzi, dodala je, javite joj se preko facebook stranice udruge ili na broj 098 – 9337 – 290.

Švedsta tvrtka „Husse” svog zastupnika u našoj županiji ima tek nekoliko mjeseci i u tom periodu pomogla je četveronožnim beskućnicima o kojima brine Udruga „Srce za lutalice”.
– Naša tvrtka je nastala iz ljubavi prema kućnim ljubimcima i nastojimo podržati rad ove udruge. A što se tiče pasa koji imaju vlasnike, mi imamo hranu za sve pasmine i za sve uzraste Naš rad je zasnovan na direktnom kontaktu s vlasnicima jer svaki je kućni ljubimac drugačiji i ima svoje posebne potrebe. Dakle, razlika je da li se radi o štenetu, odraslom psu, psu koji je bolestan i slično i mi onda nastojimo znanje, koje smo dobili od veterinara i znanstvenika tvrtke „Husse” prenijeti krajnjim korisnicima i odabrati za njih najkvalitetniju hranu. Zato pozivam vlasnike pasa da se jave na broj 095 – 4444 – 079 ili nek posjete našu internetsku stranicu – rekao je B.Miličević.


Obzirom da topliji dani tek stižu, ovakvih izleta, kažu u Udruzi „Srce za lutalice” bit će još više pa – pridružite im se.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici