Search
Close this search box.

KUD „ŠIJACI” BIŠKUPCI U samo tjedan dana – gostovanja u Županji i Starim Mikanovcima te ‘maškaranje’ dječje skupine!

Tjedan od 4. do 10.veljače za članove KUD-a „Šijaci” iz Biškupaca bio je i naporan i uspješan. Evo kako su ga sami opisali:

 

Unedjelju 04.veljače po drugi put na dječje čorake ili maškare mali članovi dječje skupine prošetali su selom i podsjetili stanovnike na taj već pomalo izumirući običaj. Društvo trenutno broji 40 djece u dobi od 5 – 13 godina i najbrojnija je dječja skupina naše županije.
Zatim je odrasla skupina u četvrtak 8.veljače sudjelovala na folklornim večerima u sklopu 57. „Šokačkog sijela“ u Županji. „Oj, dorati, moje zlato suvo“ naziv je ovogodišnjeg Sijela te smo izveli koreografiju naziva „Tirao sam dorata na požeški vašar“.

 


Po 6. put Kulturno umjetničko društvo “Šijaci” iz Biškupaca je imalo natjecatelja na manifestaciji Mladost i ljepota Slavonije u Starim Mikanovcima. U subotu 10.veljače Mirko Damljanović je prezentirao mušku, zimsku nošnju Šijaka, stanovnika podpapučkog kraja. KUD “Šijaci” posebnu pozornost stavlja na obnavljanje i nabavljanje nošnje. Tako smo po prvi put imali priliku pokazati i naš rekonstruirani kudmen. Iako Mirko nije osvojio nagradu uspio je svojim predstavljanjem nasmijati gledatelje u dvorani.
KUD „Šijaci“ se okreće skoroj budućnosti te počinjemo s pripremama za našu pjevačku i dječju smotru koje se planiraju za 27. i 28. 04. kao i za Kulturni mozaik.

Izvor: KUD Šijaci

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi