Search
Close this search box.

KUD „SVILENKA” BUK Predstavljen projekt „Od krpice do sjedalice”

Kulturno-umjetničko društvo „Svilenka” iz Buka predstavilo je projekt „Od krpice do sjedalice” kojega provodi s partnerima: Dječjim vrtićem „Tratinčica” Pleternica i Gradom Pleternica.


– Projektom smo povećali razinu znanja o recikliranju i ponovnoj uporabi. Djecu vrtićke, odnosno, predškolske dobi edukacijama i radionicama ponovne uporabe predmeta osvijestili smo o gospodarenju otpadom te važnosti očuvanja okoliša, a ujedno razvili osjećaj pripadnosti i ljubavi prema prema kulturnoj baštini – ističu u „Svilenki”.
Projekt „Od krpice do sjedalice” vrijedan je 86.000,00 kn a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ga je sufinancirao s 34.400,00 kn.


– Projekt za našu udrugu znači da kulturna baština može oživjeti na sasvim jedan inovativan način. Edukacijama i radionicama ponovne uporabe predmeta na naše najmlađe sugrađane prenijeli smo dašak onog čime se naša udruga ponosi te time ostvarili cilj osnivanja udruge kojim se želi doprinijeti odgoju i obrazovanju mlađeg naraštaja, njegovanja običaja i očuvanja kulturne baštine – istakla je predsjednica „Svilenke” Branka Leist.
– Zahvaljujem vam na ovom projektu u svoje ime i u ime ravnateljice vrtića, gospođe Hačka, koja je danas bila spriječena doći,. Ona je, kao partner na projektu, isto ponosna na projekt i vas kao kulturnoumjetničko društvo, kao što sam i ja ispred Grada Pleternice jer vi djeci prenosite ono najveće bogatstvo koje imate a to je ta baština, to su ti običaji – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

˶ Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Kulturno umjetničkog društva Svilenka iz Buka i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.˝

Izvor: PROMO/ V.Milković
Foto: KUD „Svikenka” / V.Milković

 

 

Vezano
Vezano