Search
Close this search box.

KULTURNO LJETO U KUTJEVU Promovirana knjiga ”Putovanje zvano igra”

Na terasi prekrasnog Restoran Slavonska kuća Vinkomir, u nešto više od sat vremena, mogla se čuti inspirativna priča Marka Babića i njegove obitelji. Podsjetnik svima na to da život treba živjeti u trenutku, jer: “Život stvarno nije zamišljanje. Život je trenutak. I ako si sretan jedan trenutak, sretan si cijeli život. Budite sretni, zdravi, nasmijani i pozitivni. Zamišljajte manje, a živite više.”
Promociju knjige moderirala je i vrhunski, s brojnim pohvalama, vodila Anita Katić, kojoj se i ovim putem zahvaljujemo na susretljivosti i odrađenom poslu na visokoj razini.
Uvodno smo čuli kratak zvučni zapis u kojem Marko govori razlog zbog kojega je krenuo pisati knjigu, a to su njegove dvije male kćeri kojima je svojim primjerom htio pokazati kako živjeti i koje vrijednosti njegovati.
“Zašto sam danas ovdje i zašto radim sve što radim. Sarkom je oduzeo njega fizički, ali ako ja legnem u krevet i budem u depresiji – moj život postaje loš – onda je sarkom oduzeo dva života. Ali, ako je nastavim slijediti njegove planove i ciljeve, ostvarivati njegove snove, onda on samo fizički nije tu i mi smo pobijedili“, rekla je autorova partnerica Tina Biloglav.
Na promociju je došla i Markova sestra Iva Babić koja je pročitala nekoliko dijelova stare i nove knjige. Također, podijelila je neke priče o tome kako je najuža obitelj prihvaćala cijelu situaciju te neke zanimljive priče o Markovom karakteru i životu.
“Kad je otišao, mi smo puno pričale o tome i sve drugo bilo bi neispravno jer, ako se on mogao na taj način nositi s time, mi smo jedino mogle nastaviti širiti taj njegov mindset i pokazati da smo nešto naučile od njega. Nastaviti živjeti život i živjeti ga punim plućima, širiti dalje njegovu misiju. U tome nalazimo mir, znamo da, ako je morao otići, da je barem otišao na način da ostavi ogroman trag. Znamo da je taj njegov život spasio mnogo drugih života“, rekla je Iva Babić.
Nadamo se da ste uživali!

Izvor: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano