Search
Close this search box.

KUTJEVAČKI FESTIVAL GRAŠEVINE Subota u znaku dječje utrke traktora i vinskog maratona

Jučer su na Festivalu graševine u Kutjevu, u sklopu zabavnog programa za sve generacije, održana dva zanimljiva subotnja događajadječja utrka traktora i vinski maraton. Brojni posjetitelji sa zanimanjem su pratili dječju utrku traktora na kojoj je sudjelovalo 25 mališana starosti od tri do sedam godina. Prvo mjesto osvojio je Leo Kovačević, drugo Matej Svoboda, a treći je bio Vito Horvat. Organizator je trojici prvoplasiranih dodijelio prigodne nagrade, a svim sudionicima medalje.

Prije dječje utrke traktora, s Trga graševine krenuo je vinski maraton na kojemu je sudjelovalo 28 natjecatelja. Uvjet za sudjelovanje bilo je dobro tjelesno i zdravstveno stanje jer je trebalo izdržati napore dugotrajnog trčanja te ujedno konzumirati vino u pet vinskih kuća. Pobjednica je bila Anamarija Strinavić iz Nove Gradiške, drugo mjesto osvojila je Svjetlana Ćupurdija iz Markovca Našičkog, a treći je bio Filip Nemec iz Kutjeva. Medalje i nagrade uručila im je voditeljica gradske Turističke zajednice Anita Majstorović.

Na Trgu graševine, u blizini središnje pozornice, postavljeni su štandovi kutjevačkih vinara i lokalnih OPG-ova, a ulaz je bio slobodan. Organizator se pobrinuo za prigodnu gastronomsko-enološku ponudu, a za dobru zabavu do kasnih večernjih sati bili su zaduženi Tamburaški sastav Tkanica i Željko Samardžić.

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

 

 

 

 

 

Vezano
Vezano