KUTJEVO Dolazak planinara na Martinje

Ranojutarnji sati u Kutjevu su donijeli posebnu energiju ovogodišnjeg Martinja. Na dan koji obećava mnogo veselja, planinari iz različitih krajeva Hrvatske i drugih država okupili su se u 8:00 sati kako bi zajedno uživali u pravom slavonskom doručku.
Svečano otvaranje programa Martinja dogodilo se u 9:00 sati kada je Gradska glazba Kutjevo, koja je nastupila nakon nekoliko godina, srdačno dočekala prisutne tonovima nekoliko prekrasnih skladbi. Njihova glazba je dodala posebnu notu slavlju. Predsjednica HPD Vidim, Nada Razumović, obratila se svim planinarima i gostima kako bi ih upoznala s planom događanja i zaželjela im ugodno planinarenje.
Gradonačelnik Grada Kutjeva, Josip Budimir, također je pozdravio sve prisutne i izrazio svoju zahvalu na njihovom dolasku u Kutjevo u velikom broju po zaista jakoj kiši. Poželio im je puno sreće i zabave tijekom dana te ih ohrabrio da uživaju u svakom trenutku.
Nakon povratka sa staze, planinari i drugi gosti koji će doći u Kutjevo, poći će s ‘vinskom’ povorkom do župne crkve gdje će u 14 sati biti blagoslov vina,a od 15 sati na Trgu graševine slijedi ‘krštenje’ mošta. Za dobro raspoloženje nakon toga pobrinut će se tamburaši De Gotha i Žutih dunja.

Izvor: kutjevacki.hr/ V.Milković
Foto: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano