Search
Close this search box.

KUTJEVO Gradonačelnik Budimir razgovarao s dopredsjednikom Republike Srpske o projektima prekogranične suradnje


Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir se u Banja Luci sastao s dopredsjednikom Republike Srpske Davorom Pranjićem. Objavio je to na svom facebook profilu.
– U središtu razgovora bili su nadolazeći projekti prekogranične suradnje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te važnost rada na nastavku euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, koji je ključan za stabilnu državu, razvoj ekonomije i gospodarstva, kao i za poboljšanje dosadašnjih uvjeta života svih građana BiH.
Primjer kvalitetnog iskorištavanja europskih fondova upravo je Grad Kutjevo, koji je brojnim projektima i aktivnim radom doprinio razvoju potencijalom bogatog područja, a kojim Republika Srpska uistinu obiluje. Zajedničkim snagama možemo privući sredstva koja će potaknuti održivi ostanak i opstanak svih naših žitelja, ponajprije žitelja malih lokalnih zajednica – zaključili su sugovornici.
Na sastanku je dogovoren nastavak koordinirane komunikacije i suradnje čiji je zajednički cilj napredak i opće dobro svih građana na području Republike Srpske, ali i Grada Kutjeva.
– Otvorene su i teme izgradnje komunalne i cestovne infrastrukture na području Općine Kotor Varoš te njegovih naselja Viševice,Jakotina, Sokoline… odakle potječe veliki broj mojih sugrađana. Mogućnost obnove obiteljskih kuća i prostora na kojem su prije 90-tih obitavali Hrvati. Nastavak tih razgovora slijedi uskoro u povratnom posjetu dopredsjednika Davora Pranjića Kutjevu – napisao je J.Budimir.

Izvor: J.Budimir

Vezano
Vezano