Search
Close this search box.

KUTJEVO Gradonačelnik Budimir u Ministarstvu turizma razgovarao o planiranim projektima na kutjevačkom području

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir jučer je imao radni sastanak s državnom tajnicom u Ministarstvu turizma i sporta Sandrom Herman. O tome je na svom facebook profilu objavio slijedeće:
– Tema razgovora bili su projekti iz područja turizma i natječaji koji su planirani za period 2021. – 2027. Državna tajnica podržala je projekte koji se planiraju na području Grada Kutjeva, a to je prvenstveno Kuća graševine – interpretacijski centar koji uspostavlja najvišu razinu izvrsnosti u području razvoja enološke, turističke, kulturne, interpretacijske i prezentacijske infrastrukture u Slavoniji, te prezentira kutjevačko vinogorje kao vrhunsku atrakciju europske vinske kulture, a dio je projekta Svijet graševine za koje je osigurano financiranje u narednom periodu. Državna tajnica Herman podržala je i najavila potporu i za ostale projekte za koje Grad Kutjevo ima spremnu dokumentaciju, a to je Šetnica uz Kutjevačku riku te Suvenirnica Kutjevo.
Grad Kutjevo, kao središte vinskog turizma i prijestolnica graševine, razvija turističku infrastrukturu, priprema potrebnu dokumentaciju i spremno očekuje natječaje europskih fondova. Zahvalio sam gospođi Herman na potpori koje Ministarstvo pruža Gradu Kutjevu i dosadašnjoj suradnji koja će se, nadamo se, nastaviti kroz brojne projekte iz područja turizma i sporta.

Foto: J.Budimir
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu