Search
Close this search box.

KUTJEVO Križni put obilježio Veliki petak u duhu zajedništva


U atmosferi duboke vjerske pobožnosti, današnji Veliki Petak donio je zajedničko hodočašće vjernika u Kutjevu, gdje je održan Križni put. S iznimnom svečanošću, vjernici su se okupili u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije kako bi krenuli na put duhovne obnove i molitve. Put ih je vodio kroz Moćenice sve do posljednje postaje na brdu Vidim, gdje su se zastali u molitvi i razmišljanju o muci i patnji Isusa Krista. Križni put, koji simbolizira Isusovu posljednju stanicu do raspeća, bio je prilika za vjernike da se u tišini i molitvi prisjete Kristove žrtve za čovječanstvo te da dublje osjete duh Velikog Petka.
No, osim duhovne dimenzije, ovo hodočašće bilo je obilježeno i zajedništvom među vjernicima i susjedima. Posebno srdačan doček priredile su obitelji Majstorović i Krauthaker, čime su uvelike pridonijele osjećaju zajedništva i topline među svima koji su sudjelovali u ovom duhovnom putovanju.
Veliki Petak, kao dan sjećanja na Kristovu patnju i smrt na križu, uvijek iznova budi svijest vjernika o važnosti žrtve, oprosta i ljubavi. Križni put, kao tradicionalna vjerska praksa, pruža priliku za dublje uranjanje u te duhovne vrijednosti te podsjeća vjernike na kontinuiranu potrebu za duhovnim rastom i obnovom. Uz molitvu i razmatranje Kristove patnje, današnji Križni put u Kutjevu bio je i prilika za zajedništvo, međusobnu podršku te obogaćivanje duhovnog iskustva među vjernicima.

Izvor: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega