Search
Close this search box.

KUTJEVO Najavljen Festival graševine!

Kutjevo i njegova graševina nadaleko su poznati a i Festival graševine sve je poznatiji kao manifestacija, ne samo među vinoljupcima. Što Festival donosi ove godine, bilo je riječi na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnik Josip Budimir, direktorica Turističke zajednice Kutjeva Anita Majstorović te ispred Udruge „Kutjevački vinari” njen predsjednik Krunoslav Sontaki i Marija Helena Nikolić.

Festival graševine, rečeno je, započet će u subotu 18.svibnja Danom otvorenih podruma, a vrata svojih podruma vinari će otvoriti i u nedjelju 2.lipnja. – Festival graševine se etablirao kao jedna od najvažnijih manifestacija u gradu Kutjevu, posebice vezano uz vino, našu kraljicu vinskih sorti graševinu. Nastojimo doista. Nastojimo doista postati centar svijeta kada je o graševini riječ i kroz ovu manifestaciju dodatno ćemo osnažiti naša nastojanja – istaknuo je gradonačelnik Budimir.

Festival graševine, kazala je direktorica TZ Anita Majstorović, svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja na Trgu graševine, odnosno drugim lokacijama gdje se održavaju radionice i salon vina. Ove godine tu će doći do promjene lokacije pa će se u subotu 1.lipnja radionice i salon održati na novootvorenoj Slavonskoj kući Vinkomir. – Zabavni dio programa, koji uključuje eno-gastro sajam na Trgu graševine, dječju utrku traktora, vinski maraton i drugu po redu vinsku alku, održat će se 1. lipnja. U glazbenom dijelu programa nastupit će Gradska glazba Kutjevo, TS Zlatna dolina i u večernjim satima popularni sastav Dalmatino – najavila je A.Majstorović, uz podsjećanje kako se prisustvovanje na svim događanjima na Trgu graševine neće naplaćivati.

Ocjenjivanje vina, kazao je K.Sontaki, održat će se 16.svibnja a prijavljeno je 110 uzoraka. Svoja vrata vinoljupcima otvorit će pet vinarija. Inače, ove godine održat će se gala večera u „Slavonskoj kući” i to 31.svibnja a svi koji žele prisustvovati, trebaju ranije rezervirati mjesto. Prisustvovanje ovom događaju će se plaćati.
Organizatori Festivala graševine su TZ Grada Kutjeva i Udruga „Kutjevački vinari”, pokrovitelj je Grad Kutjevo a podršku manifestaciji dali su Razvojna agencija grada Kutjeva ERA, Kutjevo d.d., Požeško-slavonska županija i njena Turistička zajednica. Više o Festivalu.možete saznati na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega