Search
Close this search box.

KUTJEVO Obilježen 1.Dan branitelja

Branitelji s kutjevačkog područja, pripadnici kutjevačke satnije, danas su po prvi put obilježili svoj DAN. Svečanost je započela okupljanjem na gradskom groblju gdje su kod središnjeg križa položeni vijenci i zapaljeni lampioni. To su učinili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, bivše narodne zaštite, Požeško-slavonske županije, Grada Kutjeva i policije.
Nakon zajedničkog fotografiranja branitelji su u mimohodu, predvođeni gradskom limenom glazbom, pošli do Trga graševine gdje su se prisutnima prigodno obratili zamjenik županice Ferdinand Troha, predsjednici dviju kutjevačkih braniteljskih udruga Damir Razumović i Ivan Vukas, te predsjednik Gradskog vijeća, također branitelj, Branko Vido. Svi oni izrazili su zahvalnost braniteljima koji su 90-ih bili spremni boriti se za slobodu Hrvatske ističući kako se to nikad ne smije zaboraviti. Branitelji su na kraju uputili pozdrav prvom zapovjedniku 123.brigade generalu Miljenku Crnjcu.

Okupljanje branitelja kutjevačkog kraja trebalo bi postati tradicija. Na kraju svečanosti prezentiran je rad policije i HGSS-a.it
Kutjevačka satnija bila je formirana uglavnom od pripadnika pričuvnog sastava policije s područja Kutjeva, Jakšića i Čaglina a djelovala je u početku u sastavu 4.bojne, koja je formirana 28.lipnja, i bila je dio 108.brodske brigade. Kroz kutjevačku satniju, koja je poslije ušla u sastav 3.bojne 123. požeške brigade, prošlo je 232 branitelja.
Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković i A.Mandić

Vezano
Vezano