• Kategorija

  Kultura - Religija

  KUTJEVO Održan godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra

  23.06.2022.

  Godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra bio je toliko dobar da je prava šteta što se nije održao na samome trgu. Od kvalitete orkestarske izvedbe i solista, preko izbora glazbe do dirigiranja i vođenja programa, sve je bilo na visokoj razini. Mi smo mali portal i nemamo mogućnosti kvalitetno emitirati snimke uživo (za sada) no potrudio sam se barem jednu od posljednjih izvedbi, izvedbu Kaptolačkog tamburaškog orkestra pjesme Final countdown zabilježiti kao audio-video zapis u cijelosti te je možete vidjeti i poslušati na Facebook stranici Kutjevačkog.hr.

   

  Posjećenost je bila možda manja nego što ovaj koncert zaslužuje, no bilo je uistinu sparno te je prorijeđenost posjete razumljiva. Oni koji su ipak došli, nisu zažalili, kao što snimke i slike pokazuju. Imali smo prilike poslušati više stranih i domaćih popularnih pjesama, a od solista su nas zabavljali: Zdravko Knežević s pjesmama Trošni stari dome i Sve dok dunav protiče. Luka Samardžić s pjesmama Pjevat će Slavonija i Što li radi moja ljubav i Moje jedino blago. Čuli smo i duet solista: Tanja Barić i Ivan Karadža koji su raznježili publiku (i izvedbom i glasovno) pjesmom Sva blaga ovog svijeta.


  Osobno sam se oduševio izvedbom sastava Tambura quartet – Scott Joplin: Maple Leaf Rag, jer sam izvedbe tog ragtime classic-a imao prilike vidjeti i čuti u Americi, no nikad izvedene bez klavira i potpuno adaptirane u banjo-tambura melos. Momci u tom smislu nikako ne zaostaju, naprotiv, na prisutne su ostavili dojam kao da ste u nekom filmu koji njeguje vrijeme s početka 20. stoljeća u Americi i ulazite u bar u kojima Amerikanci Afričkog podrijetla diktiraju glavni ritam.

  Izvor: kutjevacki.hr

 • Pretraga

  Mudra izreka

 • “Ljubav je poput rata; lako ju je započeti, ali teško zaustaviti” (Johann Wolfgang von Goethe)

 • Pjesma dana

 • Najčitanije