Search
Close this search box.

KUTJEVO Rezulati smotre LiDraNo

Stručno povjerenstvo u sastavu: Aleksandra Šutalo, novinarka, Anita Bubak, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Lidia Gerstman, Ekonomska škola Požega vrednovalo je radove i održalo okrugli stol na kojemu je o svakom radu izrečena stručna prosudba za sudjelovanje na državnoj razini predložilo: samostalni novinarski rad Treba li dostignuća ljudskoga uma u znanosti zlorabiti ili koristiti za boljitak čovječanstva Matije Višića, učenika 8. razreda OŠ braće Radića Pakrac čija je mentorica Martina Nenadović Lneniček i rad Sklopljena su ukrajinsko-hrvatska prijateljstva Tene Badrov, učenice 7. razreda OŠ braće Radić Pakrac čiji je mentor Mario Trupinić u kategoriji osnovnih škola. U kategoriji srednjih škola za sudjelovanje na državnoj je razini predložen samostalni novinarski rad Psovka – kulturno nematerijalno dobro Sara Alaber, učenice 3. razreda Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi čiji je mentor Miroslav Paulić.
Za sudjelovanje na državnoj razini predloženi su i tiskani školski list Emanuel Katoličke osnovne škole u Požegi koji je uredila učenica Lucija Čulo, učenica 8. razreda, uz pomoć mentora Vjekoslava Marića i digitalni školski list Vrelo Osnovne škole “Lipik” iz Lipika koji je uredila Ana Adžijević, učenica 7. razreda, uz pomoć mentorice Ane Šarčević. U kategoriji školskih listova za srednje škole za sudjelovanje na državnoj razini predloženi su tiskani školski list Nautes, urednice Sara Kuščer, učenice 2. razreda Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi čiji je mentor Miroslav Paulić i školski list PUT, urednice Lucija Černušak, učenice 2. razreda Obrtničke škole Požega čija je mentorica Jadranka Kaučić.
Za sudjelovanje na državnoj razini smotre predložene su i dvije radijske emisije: radijska emisija Euro, naš novac? koju su oblikovale i predstavile učenice Ema Bakula i Laura Pastierik, ućenice 2. razreda, iz  Katoličke gimnazija s pravom javnosti u Požegi čiji je mentor Miroslav Paulić i radijska emisija Možeš ti to koju su oblikovale i predstavile učenice Marija Vidovć i Mia Marinović, učenice 2. i 3. razreda,  iz Gimnazije Požega čija je mentorica Marija Mrkojević. Za sudjelovanje na državnoj razini smotre predložena je i radioigra Seansa šminkanja koju su oblikovale i predstavile učenice: Ana Ciganović i Dora Gajić, učenice 3. razreda, iz Katoličke gimnazija s pravom javnosti u Požegi čija je mentorica Marijana Ćorluka.
U kinodvorani u Kutjevu održalo se predstavljane učenika u kategorijama pojedinačnih i skupnih nastupa dramskoga izraza za osnovne i srednje škole. U kategoriji pojedinačnih nastupa za osnovne škole predstavilo se 10 učenika u pratnji 10 mentora iz 10 osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije, a u kategoriji pojedinačnih nastupa za srednje škole predstavilo se 6 učenika u pratnji 6 mentora iz 6 srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije. U kategoriji skupnih nastupa za osnovne škole predstavilo se 7 skupnih izvedbi u pratnji 7 mentora iz 7 osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije, a u kategoriji skupnih nastupa za srednje škole predstavile su se 2 skupine u pratnji dviju mentorica iz dviju srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije.
Stručno povjerenstvo u sastavu: Vladimir Andrić, državni izbornik, Ivan Vukelić, glumac Gradskog kazališta Požega, Valentina Mirković, OŠ Antuna Kanižlića, Požega i Mirjana Bajić, umirovljena učiteljica hrvatskoga jezika, pogledalo je sve radove i održalo okrugli stol na kojemu je o svakom radu izrečena stručna prosudba te na državnu razinu uputilo sljedeće učenike i skupine.
U kategoriji pojedinačnog nastupa za osnovne škole na državnu je razinu upućena Ana Didović, učenica 6. razreda OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, čija je mentorica Mihajla Varžak. Ana je izvela monolog prema tekstu Zvonimira Baloga Bonton u zaljubljenosti. U kategoriji pojedinačnoga nastupa za srednje škole na državnu je razinu upućena Marta Matoković, učenica 4. razreda Gimnazije Požega, čija je mentorica Duška Galić. Marta je izvela Marijanin monolog iz drame Vučjak.
U kategoriji skupnih nastupa za osnovne škole za sudjelovanje na državnoj razini predložena su četiri skupna nastupa: dramsko-scenska igra OŠ Julija Kempfa iz Požege nastala prema djelu Ferenca Molnara Junaci Pavlove ulice, mentorice Maje Hula; dramsko-scenska igra OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Velika nastala prema djelu Ephraima Kishona Strašna Crvenkapica mentorice Josipe Galić, lutkarsko -scenski prikaz “ Tko je smjestio vuku” OŠ “Dobriša Cesarić” i dramsko-scenska igra OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo X+Y≠Z; α? nastala prema tekstu koji je oblikovala mentorica Anita Katić i članovi dramsko-recitatorske skupine. U kategoriji skupnih nastupa za srednje škole za sudjelovanje na državnoj razini smotre predložena su dva skupna nastupa: dramsko-scenska igra Katoličke gimnazija s pravom javnosti u Požegi nastala prema tekstu M. Kolanović, (R)evolucija mentorice Marijane Ćorluka i dramsko-scenska igra Gimnazije Požega Trt-mrt, život ili smrt nastala prema tekstu mentorice Duške Galić i skupine.
Svim su učenicima predloženima ili upućenima na državnu smotru na svečanom proglašenju uručena priznanja i prigodni darovi.

Izvor: kutjevacki.hr

 

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali