Search
Close this search box.

KUTJEVO Smotra starogradiskih pjesama i plesova pod nazivom „Na te mislim”

Na dan Svetog Martina 11. studenoga 2022. godine KUD Bektež i Grad Kutjevo odlučili su organizirati Smotru starogradskih pjesama i plesova pod nazivom „Na te mislim”.
,,Želimo biti nešto drugačiji nego što smo bili sve protekle godine. Htjeli smo prisjetiti naše gledatelje kako je nekada bilo, kako su se zabavljali i kako su živjeli naši preci prije 100-150 godina. U to vrijeme procvata obrtništva i stvaranja manufaktura nastaju su i novi materijali te si je gospoda mogla to priuštiti” – ističu iz KUD-a Bektež.
,,U vrijeme prije televizije ljudi su organizirali balove gdje su plesali, pjevali te je netko tamo pronašao i ljubav svog života. Nadareni su pisali ljubavne pjesme budile su se emocije, sretne uzdisaje ili suze radosnice. Jedva su čekali novi bal, da se ponovno sretnu i vide. Zato ćemo vam pokušati prikazati kroz pjesmu i ples djelić života tog vremena” – navodi Duško Bijelić, predsjednik KUD-a Bektež.
,,Dođite nas pogledati 11. studenoga u 20:00 sati u Kinodvorani Kutjevo. Vidimo se i hvala što ćete doći” – dodaju za kraj i pozivaju Vas iz KUD-a Bektež.


Izvor: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi