Search
Close this search box.

KUTJEVO Usvojen proračun za 2023. godinu vrijedan 4 milijuna i 389 tisuća eura

Održana je posljednja ovogodišnja  sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Pred vijećnicima se našlo 39  točaka dnevnog reda od kojih su najvažnije bile II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Kutjeva za 2022. godinu i Plan Proračuna Grada Kutjeva za 2023. godinu.


Vijećnici su usvojili sve predložene točke dnevnog reda koji je uključivao i programe za 2023. godinu, dokumentaciju vezanu uz sustav civilne zaštite, Odluku o rasporedu sredstava za financiranje političkih stranaka, Izmjenu Odluke o grobnim naknadama koje se smanjuju za 10% te se djelomično oslobađaju oni korisnici čiji su ukupni prohodi kućanstva manji od 2 tisuće kuna. Vijećnici su sve odluke donijeli većinom glasova.


Novi Proračun Grada Kutjeva za 2023. godinu iznosi 4 milijuna i 389 tisuća eura, odnosno 34 milijuna i 260 tisuća kuna, a usvojen je s 9 glasova za i 1 suzdržan. Gradonačelnik Josip Budimir predstavio je Proračun za 2023.,  sredstva koja se planiraju za udruge, mjesne odbore, održavanje zelenih površina, ali i važne projekte koji će se provoditi u 2023. Najvažniji projekt je izgradnja Kulturnog centra vrijednog više od 6 milijuna kuna za koji će ovih dana biti objavljena javna nabava, zatim projektna dokumentacija za Kuću graševine koja će biti završena u listopadu 2023. i očekujemo sredstva za izgradnju interpretacijskog centra Kuće graševine u 2024. Također, odobrena su sredstva u iznosu milijun i 81 tisuću kuna za nastavak projekta Zaželiza bolje sutra, faza 2 preko kojeg će se zaposliti 22 žene koje će brinuti o 150 korisnika, započinje se i s postavljanjem led rasvjete u svim naseljima za što je osigurano 3,7 milijuna kuna.

Sredstva su odobrena i za izgradnju vrtića u Vetovu za što se trenutno izrađuje projektna dokumentacija. Milijun kuna usmjerit će se u izradu projektnih dokumentacija za prijavu na natječaje u novom financijskom razdoblju, a za prijavu su već spremni projekti tržnice, vatrogasnog doma, šetnice i prometnice uz Kutjevačku riku, sportska dvorana… U suradnji s javnim poduzećima izrađuje se projektna dokumentacija za pješačku stazu u Grabarju te obostrane pješačke staze uz državnu cestu u Bektežu i Kuli.


Predsjednik vijeća Branko Vido zahvalio je vijećnicima, gradonačelniku Josipu Budimiru, savjetniku Ivici Malnaru i svim djelatnicima Gradske uprave na suradnji u ovoj godini te poželio sve najbolje za nadolazeće blagdane i puno uspjeha u 2023. godini.
Gradonačelnik Budimir također je zahvalio vijećnicima Gradskog vijeća na konstruktivnim raspravama i suradnji te svima poželio sretne i blagoslovljene blagdane.

Izvor: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano
Gradska kuca ZASTAVE
POŽEGA Uskršnja čestitka gradonačelnika

Vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti,iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa uvijek nas iznova vraća temeljnim ljudskim vrijednostima, uči nas o snazi žrtve i…