Search
Close this search box.

LJETNA ŠKOLA ZNANOSTI Domaćin nadarenim srednjoškolcima je Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi

Društvo za edukaciju van okvira kao jedna od najvećih udruga u Republici Hrvatskoj koja se bavi popularizacijom znanosti među srednjoškolcima te poticanjem kritičkog razmišljanja, organizira Ljetnu školu znanosti u prostoru Fakulteta. Domaćin susreta Dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi prof.dr.sc. Borislav Miličević dao je punu podršku navedenom događaju te iskazao želju za daljnjom suradnjom pogotovo onom koje je usmjerena za obrazovanje mladih ljudi.

 

Ljetna škola znanosti se održava svake godine od 2013. g na koju svako ljeto dođe preko 50 zainteresiranih srednjoškolaca iz različitih država. Na istoj bude po 10 voditelja projekata s prestižnih fakulteta u Hrvatskoj i Europi (KU Leuven, ETH Zurich, Cambridge) i svijetu. Do sada je kroz navedene aktivnosti prošlo više od 900 srednjoškolaca te 100 voditelja projekata od kojih su neki dobitnici Nobelovih nagrada te ostalih priznanja.

 

Ljetna škola znanosti ove godine održava se u terminu od 23.07 do 13.08 na kojoj  nadareni učenici srednjih škola i istaknuti predavači u prostoru Fakulteta raspravljaju i debatiraju o znanosti te raznim gospodarskim temama koje su srodne s nastavnom bazom. Predavanja su otvorena za javnost. Uz predavanja mladi ljudi iz cijel Europe prisustvuju  brojnim radionicama. Afirmaciju ovome projektu dala je i udruga diplomiranih studenata Fakulteta za turizam i ruralni razvoj u Požegi “ALUMNI FTRR-a”

Izvor: Predsjednik udruge ALUMNI FTRR
Bruno Horvat, mag.oec

Vezano
Vezano