Search
Close this search box.

LOVAČKO DRUŠTVO „JELEN” Počastili stotine hodočasnika na putu prema Svetištu Gospe Voćinske

U ranim jutarnjim satima više od 500 hodočasnika krenulo je iz Stražemana na hodočašće dugo 35 kilometara do marijanskog svetišta u Voćinu. Svetišna crkva Gospe Voćinske, kojoj su se hodočasnici zaputili, proglašena je Manjom bazilikom povodom 25. obljetnice Požeške biskupije prošle godine.
Pješačka hodočasnička procesija i ove godine okupila je brojne mlade vjernike, ali i brojne hodočasnike koji već desetljećima neumorno pješače prema voćinskom svetištu. Već tradicionalno, dvadeset i treći put ove godine, za hodočasnike je organiziran doček nakon prijeđenih dvadesetak kilometara na odmaralištu kraj Lovačke kuće Leštat.

 

 

 

Članovi Lovačkog društva Jelen uz prijatelje i potporu Požeško-slavonske županije, gradova Požege i Pleternice, općina Velike, Kaptola i Jakšića te brojnih tvrtki i obrta s područja županije, hodočasnicima su pripremili osvježenje i kratku okrjepu na njihovom putu.
Nakon kratke stanke na Leštatu, nastavljeno je hodočašće prema Svetištu Gospe Voćinske gdje će u 18:30 sati biti služeno svečano hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi požeški biskup Antun Škvorčević.


Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano