Search
Close this search box.

MALONOGOMETNI KLUB „AUTODIJELOVI TOKIĆ“ Požeški gradonačelnik primio državne kadetske prvake u futsalu

U Gradskoj vijećnici požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić upriličio je prijem za kadetsku ekipu Malonogometnog kluba „Autodijelovi Tokić“, koja je  postala prvak Hrvatske u futsalu, sudjelujući od 21. do 23. travnja na završnici Hrvatskog malonogometnog prvenstva za kadete u Splitu. Od sedam momčadi pokazali su najviše, a odličnim igrama ostvarili su na Gripama sjajan rezultat. S mladim igračima ovog požeškog kluba na prijemu su bili predsjednik kluba Josip Barišić, trener Tomislav Banožić i predstavnici Požeškog športskog saveza, predsjednik  Nino Abramović i tajnik Željko Mitrović.

Čestitajući igračima i njihovom treneru na ovom velikom uspjehu i osvojenom peharu, gradonačelnik Glavić je napomenuo da to nije mala stvar.

-Vidio sam koje su ekipe sudjelovale i vaše rezultate, stvarno ste bili izvrsni i nadmoćni, a doista ste prvo mjesto i pehar zaslužili. Čestitam i predsjedniku kluba jer danas nije lako biti predsjednik nijednog kluba. Zahtjevi su veliki i sve je teže u tome se snalaziti, te upućujem čestitku i zahvalu što podržavate ove mlade ljude da se bave sportom i zdravo odrastaju. Čestitam treneru Banožiću, jer  bez njega bi to sve bilo teško,  svima vama koji radite i igrate u klubu, te Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu. Izabrali ste lijep sport, siguran sam da se i dobro družite, a postigli ste izvanredne rezultate. Nama je na ponos i čast imati ovako izvrsne ekipe i u okviru mogućnosti ćemo vas pomagati jer ste prvaci s osvojenim peharom-zaključio je gradonačelnik.

Govoreći detaljnije o rezultatima, trener Tomislav Banožić je istaknuo da su krenuli neopterećeno, korak po korak, da bi vidjeli gdje se nalaze u toj konkurenciji na karti Hrvatske.

– Prva utakmica protiv ekipe iz Biograda bila je teška, pobijedili smo na snagu, a onda smo polako počeli s radom iz utakmice u utakmicu. Dogovorili smo se da zadnji dan pokušamo ući u borbu za medalje i vidjeti dokle možemo dogurati. U polufinalu smo pobijedili odličnu ekipu Borova, a zadnji dan medalja je bila već osigurana, no htjeli smo do kraja pokazati da igramo sjajno na turniru. Svi su nas hvalili da smo odlični, ispitivali nas u kojim klubovima igramo i treniramo te su uvidjeli da imamo potencijal. U finalu nas je čekala ekipa Gauni iz Biograda koja je u međuvremenu izbacila prvoligaše Split, Vrgorac i Makarsku. Sve te ekipe koje su igrale izbacile su neka imena u futsalu. Na primjer, Fotex je izbacio Uspinjaču-Gimku, Borovo Futsal Dinamo, a to su stvarno dvije akademije koje rade najviše s mladima, što znači da je turnir bio stvarno jak. Međutim, dečki su odigrali sjajno te smo u finalu pokazali da smo odigrali nadmoćno taj turnir i uzeli smo zlato-kazao je trener Banožić te dodao kako je za najboljeg igrača završnice proglašen njihov igrač Borna Knezović, za kojega su se zainteresirali izbornici mlade i A reprezentacije.

Predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović pridružio se čestitkama prvacima te izražavajući zadovoljstvo napomenuo kako u Požegi nemamo često prigodu vidjeti prvake u bilo kojem sportu.-Znamo da je nogomet najzastupljeniji prema broju natjecatelja i drago mi je da imamo ovogodišnje prvake Hrvatske. Nadam se da ćete i dalje raditi i trenirati u svojim klubovima kao i dosad. Požeški  športski savez će vam uz Grad Požegu i dalje  pomagati za prijevoz i snositi troškove, a želim vam da budete juniorski i seniorski prvaci Hrvatske-poručio je N. Abramović.

Tekst i foto: I. Tomić

Vezano
Vezano